IPS vs VA panel monitör

emircancbr

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok kararsız kaldım IPS mi VA mı? İyisiyle kötüsüyle yanlarını anlatabilecek var mı? IPS renk canlılığını merak ediyorum ama fazla bakınca göz yoruyormuş vb vb...

Son düzenleyen: Moderatör:
VA Panel daha çok yüksek yenileme hızları ve düşük tepki süreleri gereken oyunlarda farkını gösteriyor. IPS ise renk skalası ve parlaklık olarak VA panele göre daha iyi. Film, dizi izleyecekseniz IPS.
Alıntıdır.

VA kullanıyorum ghosting olayı var eğer FPS tarzı oyunlar oynuyorsanız almanızı önermem. İki seçenek arasında çok fiyat farkı varsa VA panel seçilebilir. Örneğin VA panel monitör 5000TL IPS panel 7800 bu durumda tercih edilebilir onun dışında 500-600 gibi fiyat farkları varsa VA panelden uzak durun.

Arkadaşlar çok kararsız kaldım IPS mi VA mı? İyisiyle kötüsüyle yanlarını anlatabilecek var mı? IPS renk canlılığını merak ediyorum ama fazla bakınca göz yoruyormuş vb vb...

IPS tabii ki abi. Göz yorması falan cart curt artık birçok monitörde ayar yaparak göz sağlığın için en iyi olacak şekilde kullanabiliyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…