Türkiye'nin en çok can yakan meselelerinden birisi. Türkiye çok uluslu bir ülke ve bu ulusların hepsinin ülkenin kuruluşunda çok büyük payları var fakat bazı tarih bilmez insanlar ülke içinde ki bazı uluslara ırkçılık yapıp ülkenin bölünmesine yardımcı olmaya çok hevesliler. Bu ırkçıların başında tabii ki Türk ırkçıları ve Kürt ırkçıları var, benim düşüncem bu iki grubunda Türkiye'nin bölünmesine hizmet ettiği. Bu gruba mensup insanlar üstünlüğün ve alçaklığın genetik aktarım sonucu oluştuğunu iddia eden, son derece bilimden uzak ve insanlık dışı bir görüşü, hayatlarının merkezine koymuş durumdalar. Bazı türkçüler, "türküm" diyen herkesin Türk olduğunu ve bu insanların kendileri için sorun teşkil etmediğini söylüyor fakat bence bu da yanlış. Bir insan laz ise lazdır, Kürt ise kürttür, Türk ise türktür ve bunda bir sorun yoktur, biri diğerinden üstün değildir. Neden bir Kürt ben kürdüm diyemesin ki? Türkler ben türküm desin, Kürt'ler ben kürdüm desin dertsiz tasasız yaşayalım. Nefret son bulsun artık, insan dediğin safkan değildir, olamaz.
İnsan doğduğu ırkla değil dünyaya ve insanlığa kattıklarıyla gurur duymalıdır.