Önce Irk nedir onu öğrenmen gerekiyor. Biyolojik olarak insanlar Primat takımına bağlı bir alt tür olarak Homo Sapiens Sapiensdir. Yani iri beyinli bir maymun türüdür. Homo Sapiens Sapiens al türü için ise kendi aralarında biyolojik bir ayrım bulunmuyor.
Önce Irk nedir onu öğrenmen gerekiyor. Biyolojik olarak insanlar Primat takımına bağlı bir alt tür olarak Homo Sapiens Sapiensdir. Yani iri beyinli bir maymun türüdür. Homo Sapiens Sapiens al türü için ise kendi aralarında biyolojik bir ayrım bulunmuyor.
@Smaug8 National Geographic'in eskiden bir hizmeti vardı sitelerinde, oradan bu istediğin şey için kayıt olup bilgilerini giriyordun. Evine kargoyla bir numune örneği alabileceğin ekipman yolluyorlardı, sen de talimatlara göre numune alıp bunu onlara geri gönderiyordun. 2 ay içinde de araştırma sonucunda senin atalarının izlediği yolu, tahmini olarak hangi yıllar arasında hangi bölgelerden geçmiş olduğunu diğer kişilerinkiyle kıyaslayarak sana söyleyebiliyordu. Buradan yola çıkarak kendi DNA diziliminde hangi milletin insanlarıyla yüzdelik olarak ne kadar benzerlik sahibi olduğun yazıyor.
Hâlâ var mı bilmiyorum da bu kadar merak ediyorsan bunu araştırabilirsin. Yalnız şunu hepiniz kabul edin, ben %100 safkan X milletindenim diyemezsiniz. En alakasız olan milletlerdeki DNA dizilimleriyle sizlerinki bazı noktalarda ufak yüzdelerle mutlaka eşleşiyor, %60-70'lik kısmı da 3-4 farklı milletle benzeşiyor. İstisnası ancak Amazon kabilelerinde olabilir, o da şüpheli.
Millet ayrımı genetik değil diyorum bende. Hangi milletin dilini konuşuyorsa kültürünü taşıyorsa o millettendir. Türkiye'de Türkçe konuşan ve Türk kültürü taşıyanlara Türk diyoruz mesela, ancak genetik anlamda Türkiye'de fazla Türk yok. Anadlu'da yaşayanların genetik modelleri yuvarlak yüzlü, orta boylu, çekik gözlü, kızıl tenli Altaik türklerinkine hiç benzemiyor.
Maymun demeyelim de Primates türünün Hominidae ailesinden bir ırkı diyelim.
@Mavi Lotus Eskiden büyük oranda izolasyon olduğu için bölgesel olarak bazı genetik farklılıklar oluyor ama bir "ırk" belirleyecek düzeyde değil, aynı ırkın farklı gen dizilimlerini görebileceğimiz kadar olan bir fark. Yapısal taban tamamen aynı, buna bağlı olarak boy/ten rengi/kas türü/dış özelliklerde çok hafif bölgesel adaptasyon farkları var sadece.