IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Mavi Ekran Hatası

Selçuk Sercan

Megapat
Yer
Amasya
Daha fazla  
Bilgisayar bazen boştayken, bazen ise Windows Gezgini ile dosyalara bakarken mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor. Günde 10'dan fazla olabiliyor.

Aldığım hatalara baktığımda, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL veya SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION gibi hatalarla karşılaşıyorum.

5 Adet minidump dosyası var elimde. Bunları incelerseniz çok sevinirim.

Dosyaları indir

Not: Bu hataları format atmak geçirmedi, donanımsal bir arızadan şüpheleniyorum. Bilgisayar eski değil, özellikleri ise:

AMD Ryzen 5 3400G
G.Skill 8x2GB çift kanal bellek
B450 Aorus Elite
RX590

Windows 10

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Aşağıdaki rehberi uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

2) Aşağıdaki websiteden indireceğiniz sürücüyü kurun.

3) Windows'un 20H2 sürümüne geçiş yapın.

4) BIOS güncelleyin. Güncel BIOS'u aşağıdan indirebilirsiniz.

sfc /scannow komutunu rehberdeki yönergelere göre çalıştırdım. Aldığım sonuç "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." oldu. Şimdi verdiğiniz sürücüyü indiriyorum. Yardımınız için teşekkür ederim. Sonuçları paylaşırım.

Mavi ekran hatalarında pek bir bilgim yok fakat eski bilgisayarımdan yenisine taktığım HDD sonrasi aldığım hataydı, HDD biçimlendirdikten sonra çözülmüştü. Sizin konunuz ile alakali olmayabilir fakat bir kenarda dursun.

Artı -2 Eksi
Mavi ekran hatalarında pek bir bilgim yok fakat eski bilgisayarımdan yenisine taktığım HDD sonrasi aldığım hataydı, HDD biçimlendirdikten sonra çözülmüştü. Sizin konunuz ile alakali olmayabilir fakat bir kenarda dursun.

Sistemde 1 adet SSD var ancak yeni alındı ve testlerini yaptım. Sorunsuz çalışıyor.

Düzenleme: Windows 10 2004'ü yüklerken bilgisayar tekrar mavi ekran verdi. BIOS güncellemeyi deneyeceğim. AMD Sürücüsünü başarıyla yükledim.
Sistemde 1 adet SSD var ancak yeni alındı ve testlerini yaptım. Sorunsuz çalışıyor.

Düzenleme: Windows 10 2004'ü yüklerken bilgisayar tekrar mavi ekran verdi. BIOS güncellemeyi deneyeceğim. AMD Sürücüsünü başarıyla yükledim.

Daha çok düzenleme: BIOS Update yaptım. Yapamadığım tek şey Windows'u yükseltmek oldu. Onun sebebi ise Windows Update aracılığı ile yükselttiğimde Hazırlanıyor aşamasındayken bilgisayar mavi ekran veriyor. Bu sefer verdiği mavi ekranın hata kodu "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. :(

Son düzenleme:
Minidump dosyalarını paylaşın. @Enes3078 hocam yardım edecektir.

Yarın oldu diye uyarayım dedim.
Merhaba ben de paylaşmak istedim ancak ofise geçemiyorum bir süre. COVID-19 testinde pozitif çıktım. En kısa sürede başka çalışandan minidump dosyalarını E-Posta ile göndermesini isteyeceğim.

Geçmiş olsun hocam en yakın zamanda sağlığınıza umarım kavuşursunuz. Bu arada o halde size bir tüyo vereyim, dosyaları sıkıştırıp göndersinler yoksa dosyaların gönderilmesi çok uzayabilir. Umarım test sonucunuzun negatif çıktığının haberini de alırız. İyi geceler dilerim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı