Çözüldü IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Arcenciell

Kilopat
RAM
PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 DDR4
SSD veya HDD modeli
Team MP33 512GB 1700/1400MB/s NVMe PCIe M.2
Ekran kartı
ASUS ROG Strix GeForce RTX 2060 EVO
Anakart
ASUS TUF B450M
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Merhabalar. Birkaç gündür günde 2-3 defa olmak üzere mavi ekran hataları almaya başladım. Forumda mavi ekran hatalarıyla ilgili başlıklara baktım ve elimden geldiğince bir şeyler yaptım ama hala alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
Minidump Dosyaları
Tekrar merhabalar sadece irl not less hatası almıyorum bir sürü farklı mavi ekran hatası alıyorum minidump dosyalarını da yükledim. Kendim hala bir çözüm bulamadım.

Son düzenleme:
Çözüm
Yapın ne olur ne olmaz.

Olumlu çıksa bile elimizde buna yönelik bir veri olsun.
@Arcenciell hocam bir dakika.

Şimdilik yapmayın.
Sizden SATA portunu ve kablosunu kontrol etmenizi istiyorum.
Kablo sağlamsa port değiştirin.
Yok eğer buna rağmen disk sağlamsa RAM belleğe odaklanırız.
Yani yerinden oynayan herhangi bir kablo göremedim bir yanık kokusu vs almadım ama çıkarıp başka yere takma kısmını da yapmadım ben böyle konularda bilgisayarı ne zaman açsam o bilgisayar perte çıktı anlamıyorum yani dediklerinizi yaptığımdan beri mavi ekran almadım bu arada şu ana kadar mutlaka alırdım tekrar alacak olursam da sanırım servisine göndereceğim onlar yapsın daha 1 yılını doldurmadı riske etmek istemiyorum yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada hala eminliğinden emin olamasam da tekrar bir test yaptım
Normalde ekran kartını test ederken ekrana gelen görüntüler donuyordu FPS acayip düşüyordu ve missing SSD diyordu ama bu sefer hem grafik testinde hiçbir kasma yaşamadım hem de eksik SSD hatası vermedi yani kabloları yerine ittirdim sadece ve bütün OC programlarını vsleri sildim başka da bir şey yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Sorunum çözüldü gibi duruyor, henüz hiç mavi ekran almadım. Mutlaka almış olurdum.
Hocam bu sefer de farklı bir mavi ekran hatasıyla karşılaştım bu konudan mı devam etmeliyim yeni bir başlık mı açmalıyım bilemedim.
Reference_by pointer adf.sys hatası.
Bu sefer oyun oynarken sistemin zorlanmasından dolayı aldığım bir hata oldu sanıyorum ama bu sistemde bu sorunun yaşanmaması gereken bir oyun çözemedim.

Son düzenleme:
Dosya paylaşır mısınız?

Eski hataları almadım sadece son aldıgımı atıyorum.
minidump
Bu arada şunu da belirteyim o yaptıklarımdan sonra mavi ekran hatası almayınca ramleri kontrol etmemiştim acaba ramlerle alakalı bir sorun olabilir mi ramlerim 2.133 hz de çalışıyordu yakın zamanda internetten bakarak bi kaç birşey yaptım ve 3600mhz ye yükseltmiştim.
Emin olmamakla birlikte acaba anakartım 3600MHz'yi desteklemiyor aşırı yüklenmede mavi ekran veriyor olabilir mi?
  • ASUS TUF B450M RAM tipi DDR4 (O.C.) 4400 / 3466 / 3200 / 3000 / 2800 / olmayan: 2666/ 2400/ 2133 MHz.

Son düzenleme:
Aygıt yönetisinden direkt aygıtı güncelle şeklinde güncelledim ve güncellendi gerçekten bu bile bilgisayara mavi ekran mı verdiriyor ama sadece oyun oynarken veriyor şu anda hiç aklıma gelmemişti.

Umarım çözülür duruma göre mesaj atacağım teşekkürler.
Gerçekten kabak tadı verdi sanıyorum kusura bakmayın sizi uğraştırıyorum ama bu sefer de başka bir hata verdi. Tekrar söylemek isterimki dyinlight ın ilk oyununu oynuyorum ve oynarken veriyor bu sefer 1 saat kadar oynayabildim FPS limitini 80'e çektiğim için diye düşünüyorum ama belki de sadece tesadüf bilmiyorum.

Minidump 3

Son düzenleme:
Realtek Ethernet sürücüsünü güncelleyin.

Olay Görüntüleyicisi Raporu paylaşır mısınız?

Sistem kısmı yeterli.

Realtek de tek bir sürücüm var onu da güncellemiştim zaten ama tekrar güncellenmiyor altındakilerin hepsi de aynı şekilde güncel gözüküyor tabii ben bunları manuel olarak güncellemedim aygıt yöneticisinden güncelle dedim manuel olarak yapmam gerekirse yapabilirim. Bu arada RAM testi konusunda Memtest'i kullanmadım hala ama Windows'un kendi bir koduyla bir tarama yaptım yaklaşık yarım saat sürdü sanırım bunun doğruluğu kesin olmuyormuş ama bir sorun bulunamadı.
sistem bilgileri
Hocam format atıp temiz bir kurulum yaptım bezdirdi beni bu mavi ekranlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum böyle de mavi ekran hatası verirse donanımsal diyebiliriz sanırım servisine gönderirim artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…