Çözüldü "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emrecndn

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 8 gb
Dostlar iyi günler. Başlıktaki kodu ve çeşitli birkaç kodu yeni RAM alıp tüm slotlarda denememe rağmen hala alıyorum. Bilgisayarı açıyorum masaüstü geliyor ve mavi ekran alıyorum format atmama rağmen durum değişmedi. Dump dosyasını da alamıyorum bu yüzden. Sorun anakart veya HDD kaynaklı olabilir mi?

Çözüm
Sürekli böyle bir durum varsa ve formata rağmen düzelmiyorsa sizden sistem diskinizi, güç kaynağınızı ve RAM'inizi kontrol etmenizi isteyeceğim. RAM'i Memtest86 ile test edebilirsiniz. Diski de isterseniz farklı bir PC'den HD Tune ya da HDSentinel ile kontrolünü sağlayabilirsiniz. Güç kaynağı için de farklı bir güç kaynağı kullanarak test edebilirsiniz.

Tabii bütün bunlardan önce size naçizane tavsiyem BIOS ayarlarınızı varsayılana alın. BIOS üzerinden yaptığınız hatalı bir ayar da buna neden oluyor olabilir.
Sürekli böyle bir durum varsa ve formata rağmen düzelmiyorsa sizden sistem diskinizi, güç kaynağınızı ve RAM'inizi kontrol etmenizi isteyeceğim. RAM'i Memtest86 ile test edebilirsiniz. Diski de isterseniz farklı bir PC'den HD Tune ya da HDSentinel ile kontrolünü sağlayabilirsiniz. Güç kaynağı için de farklı bir güç kaynağı kullanarak test edebilirsiniz.

Tabii bütün bunlardan önce size naçizane tavsiyem BIOS ayarlarınızı varsayılana alın. BIOS üzerinden yaptığınız hatalı bir ayar da buna neden oluyor olabilir.

Çözüm

BIOS ayarlarını defaulta çektim ardından BIOS güncellemesi yaptım. Memtest86 da bir sorun gözükmüyor gibi. Sanırım sorun çözüldü teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı