Çözüldü IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Abdulkadir2727

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 9800X3D RX9070 XT 32 GB Ram
Meslek
Kurye
RAM
Corsair vengeance rgb pro 8x4 3600 mhz 18 cl
SSD veya HDD modeli
Wd blue 1 tb m2 ssd, kingston kc3000 1tb m2 ssd
Ekran kartı
Sapphire nitro+ Rx 6700XT
Anakart
X570S Torpedo Max
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba. 1.5 ay önce yeni bir sistem dizdim RAM'ı 16 idi. Geçen hafta ise RAM'ını 32 yaptım ve dün oyundayken sistem dondu ve kendine reset attı. Ondan sonraki donmasında ise mavi ekran verdi bir defa. Artık sık sık geliyor mavi ekran. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum sistem daha yeni kullanamadan gitsin istemiyorum.

Çözüm
Aldığınız hatanın sebebi CPU-Z isimli program. Bilgisayarınızdan kaldırın.
Corsair ICUE'de CPU-Z kullanıyor. Eğer o varsa onu da kaldırın.

Ardından tekrar kontrol edin. Sorun devam ediyorsa yeni dump raporlarını paylaşın.

Ardından tekrar kontrol edin. Sorun devam ediyorsa yeni dump raporlarını paylaşın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bilgisayarda CPU-Z yoktu ama iCUE vardı. Yanlış anlamadıysam, CPU-Z yerine iCUE uygulaması da CPU-Z ile aynı sorunu yaratır diyorsunuz.

Bu arada PC Windows 11 idi. Windows 10'a çektim 4 5 gündür bir sorun yok.

Bilgisayarda CPU-Z yoktu ama iCUE vardı. Yanlış anlamadıysam, CPU-Z yerine iCUE uygulaması da CPU-Z ile aynı sorunu yaratır diyorsunuz.

Bu arada PC Windows 11 idi. Windows 10'a çektim 4 5 gündür bir sorun yok.

Evet öyle görünüyor. Bu şekilde çözmüşler sizin sorunu. Muhtemelen iCUE yazılımını revo uninstaller proyla tamamen kaldırıp yüklerseniz düzelebilir. Düzelmiyorsa iCUE güncelleme yayınlayana kadar beklemek lazım. Bazı firmalar Windows 11 driverlarını hala tam oturtamadı. 12900k son sistem bilgisayarla sinirden Win10 a döndüm. Hala Win10 kullanıyorum. Sanırım 1-2 yılımız daha var gibi.

Evet öyle görünüyor. Bu şekilde çözmüşler sizin sorunu. Muhtemelen iCUE yazılımını Revo Uninstaller Pro'yla tamamen kaldırıp yüklerseniz düzelebilir. Düzelmiyorsa iCUE güncelleme yayınlayana kadar beklemek lazım. Bazı firmalar Windows 11 driverlarını hala tam oturtamadı. 12900k son sistem bilgisayarla sinirden Windows 10'a döndüm. Hala Windows 10 kullanıyorum. Sanırım 1-2 yılımız daha var gibi.

ICUE'yle işim kalmadı indirmeme gerek yok artık. Bu arada dediğiniz gibi uzun bir süre Windows 10 da kalacağız gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı