IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

JcMaxwell

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 5-10 dakika önce hiç mavi ekran yemediğim bilgisayarımda bu hatayı aldım. Windows 11 kullanıyorum.
minidumb

Yanlış yüklü derken neyi kast ediyorsun?
Bilgisayarın tam özellikleri:
3060 laptop.
R7 6800H.
16 GB DDR5 RAM.
Yanlış yüklü derken kim yüklediyse veya Win update vs arka planda yüklediyse hatalı yüklenmiş diyorum.

Yanlış yüklü derken kim yüklediyse veya Win Update vs arka planda yüklediyse hatalı yüklenmiş diyorum.

Tamamdır yarın DDU ile kaldırıp temiz kurulum yaparım ve size geri dönüş atarım. RAM'lerde sorun olacak diye korktum biraz. Bir de şu an kullandığım bilgisayarda AMD dahili grafik işlemcisi bulunuyor bunun için AMD'nin grafik Driver'ını kurmam gerekir mi?

AMD dahili grafik işlemcisi bulunuyor bunun için AMD'nin grafik sürücüsünü kurmam gerekir mi?
Evet aşağıdan indirebilirsiniz. Siz kurmadıysanız Windows Update kendisi kurmuştur ama eski/güncel olmayan bir sürücü olabilir. Eski sürücüleri ister DDU ile kaldırın ister üstüne yükleyin. Hazır DDU'ya girişmişken Nvidia ile birlikte AMD sürücülerini de kaldırırsınız.

Ama kaldırdıktan sonra Windows Update'in tekrar yüklemesine izin vermeyin eski sürücüleri. Bunu interneti keserek veya Windows'a "Aygıt yükleme ayarlarını değiştir" yazarak gelen ekranda "Hayır" seçerek yapabilirsiniz. İşlemler bitince daha sonra evet seçmeyi unutmayın. Veya 3. bir seçenek olarak, DDU'da da böyle bir özellik vardı yanlış hatırlamıyorsam.

AMD Ryzen™ 7 6800H Drivers & Support

Evet. İlk AMD sonra diğerini yüklemen gerek.

Dediğiniz gibi yaptım. Umarım bir daha karşılaşmam bu sorunla. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tamamdır nedir son durum? Sorun çözüldü mü?

Hocam şu ana kadar bir mavi ekran yemedim. Yersem size geri dönüş atarım.

minidumb hocam bu sefer de UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP hatası aldım. Şunu fark ettim bilgisayarı 2-3 kere uzun uyku moduna alınca arkasına mavi ekran yiyorum.

@claus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…