"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Sistemim Windows 10. Bu hatayı arada bir alıyorum. Arada bir dediğim, beş on gün veya daha uzun zaman aralıklarında. FIFA 2018 ve GTA 5 oynarken aldım daha çok bu hatayı. RAM'lerimi Windows'un kendi içinden test etmiştim,bir sorun çıkmamıştı. Erkan kartı driverim güncel, ne tür şeylere dikkat etmem gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hata bende de olmuştu windows ile yaptığım testlerde RAM'ler temiz çıksa da memtest86 programı ile yapınca hatalar çıktı.Bir test yapmanı öneririm.
Bu arada chipset güncellemesi yapmama rağmen işlemci driver sürümü 2009 görünüyor bu normal mi ? Bilgisi olan var mı ? (Ryzen 5 2600x)

McAfee kaldır ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin.

Kod:
chkdsk /f /r

ENTER

Kod:
sfc /scannow

ENTER

BIOS üzerinde SATA/ACHI ayarlarıyla oynadınız mı?

McAfee neden kaldırma mı istediniz merakım dan soruyorum türktelekomun internetini kullanıyorum o bana aldığım paketin yanın da bedava olarak verildiği için kullanıyorum bedava bedavadır diye yüklemiştim.

Yazdığınız kodları nereye yazıp enter yapacağım çok bilgim olmadığın dan biraz daha açarsanız onu sevinirim.

Bios bilgim fazla olmadığından dolayı elimden geldiği kadar az bios'u elliyorum SATA/ACHI ayarlarıyla oynadığımı sanmıyorum.
Nvidia GPU sürücünü DDU ile sil ve güncel olanı yükle.
BIOS güncelle.
http://download.msi.com/bos_exe/mb/7A34v1H.zip

Dediklerinizi yaptım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Ekstra olarak bir şey daha demek istiyorum benim gskill 8x2 Ram'larım vardı mhz 2133 dü amd işlemci kullandığım için daha yüksek mhz'li ramlere geçiş yapmak istedim o yüzden Corsair dominator platinum 8x2 3200 mhz'li ram aldım ilk taktığım da 2133 mhz olarak işlev gördü sonradan bios'dan yükseltmeyi öğrendim 3200 yaptım bu mavi ekran hatasını biraz sıklıkla almaya başladım 2933 düşürdüm sonradan bir sorun olmadı ilerleyen zaman da dikkatimi çekti mhz 2133 olmuş kendiliğin den tekrardan 2933 mhz çıkartınca aradan 1 hafta dan fazla bir süre sonra tekrardan aldım bu mavi ekran hatasını aldım bunu da belirtmek isterim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı