IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Mavi Ekran Hatası

Oğuz Ziya

Kilopat
Daha fazla  
Ben bir süre önce bilgisayar topladım fakat hiç keyfini çıkaramadım. Sürekli bir sorun çıkıyor ve bu da canımı cok sıkıyor. Şimdi ki sorun ise;

Herhangi bir oyunu oynarken, bazen saatler sonra, bazen yarım saat sonra mavi ekran hatası alıyorum. Sorunun RAM'den kaynaklandığını düşünüyorum. RAM'lerim Gskill RIPJAWS X F3-10666CL9D 2X4GB. Yalnız RAM'lerden teki sorun çıkardı artık çalışmıyor ben de tek olarak çalıştırıyorum. Aklıma RAM'lerin Anakart'a uymadığı geliyor. Çünkü Anakart'ımın broşüründe desteklenen RAM'ler kategorisinde benim sahip olduğum RAM'lerin ismi yok. Anakart'ım ise ASUS P5G41T-M LX.

Ben pek anlamıyorum rica etsem RAM'ler Anakart'a uyuyor mu bakabilir misiniz? Uymuyorsa 2 Ay önce aldığım RAM'leri iade etmem mümkün müdür? (Vatan Bilgisayar'dan alındı) Eğer sorun RAM'den değil ise nedendir?

İlgi için teşekkürler.

Mavi ekran resmi:
20121004211327.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam o zaman bir deneyeyim. Ama pek sanmıyorum aslında çözüm olabileceğini.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada voltaj vermeden 2.6Ghz'den 3.0Ghz'e Overclock yaptım işlemciyi. Sorun yaratır mı sizce?

Teşekkür ederim Recep abi. O zaman ben gideyim bugün servise vereyim RAM'leri. Ama artık 20 iş günü falan bilgisayarı açamayacağım, elimde yedek DDR3 RAM yok malesef.

- - - Güncellendi - - -

Recep abi sorun RAM'lerde değil. Gittim, mağazada denediler RAM'leri her ikisi de çalıştı, eve geldim taktım bilgisayara çalıştılar anlamadım. Fakat bir sonraki açışıma tekrar çalışmadı. Ben de eski anakartımla eski RAM'leri taktım(DDR2). Şimdilik bunlarla idare ediyorum Anakart'ı servise göndereceğim.

Arkadaşlar artık gerçekten bilgisayarı satma noktasına kadar geldim. Önceden defalarca anlattığım gibi tekrar anlatmak istiyorum. RAM'lerimde sorun olduğunu düşünüyordum. Çünkü RAM'ler Kit halinde çalışmıyordu. Çalışşsa bile sistemi yoran oyunlarda bilgisayar kitleniyor ve daha sonrasında Kit halinde çalışmıyordu. Vatan Bilgisayar'a götürdüm, RAM'leri başka bir sistemde denediler ve çalıştı. Eve geldim tekrar taktım sistemime bu sefer çalıştı, fakat 1 gün kullandıktan sonra sistem yine açılmadı. Anlamış değilim sorun nedir?

RAM veya Anakart soketi bozuk olsa hiçbir zaman çalışmaz fakat belirli belirsiz çalışması çok şaşırtıyor beni. Lütfen yardım edin bir çözüm yolu bulalım. RAM'ler kit halinde çalışmamaya başlayınca teki ile çalıştırdığımda A RAM'i çalışıyor fakat B RAM'i tek halde bile çalışmıyor. Sorun B RAM'inde desek, bir gün öncesine kadar çalışıyordu. Hatta şimdi başka bir sisteme taksam, çıkarıp geri sistemime taksam 1 gün boyunca yine çalışacak. Lütfen yardım edin ne yapmamı önerirsiniz?

Anakartta sorun oladuğunu sanmıyorum. Bozuk RAM boot edebilir. Hatta bozuk RAM ile oyun bile açabilirsiniz. Ama belki 1 saat sonra, belki 3 saat sonra mavi ekran verir. Kısacası bozuk RAM öyle "taktım, çalıştı" tarzı testler ile anlaşılmaz. Bakın burada program var. Çalıştırıp test edin. Bu kadar basit:

Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı