IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran

N LAUDA

Decapat
Daha fazla  
KB 5004945 güncellemesi sonrası IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hata kodlu bir mavi ekran aldım. İnternetten araştırdıktan sonra bu hata kodunun yeni gelen Windows güncellemeri ile olabileceğini öğrendim. Son gücellemelere baktığımda KB 5004945 güncellemesinin geldiğini gördüm ve kaldırdım ve henüz mavi ekran almadım. Sorun gerçekten bu mudur yoksa başka bir sorun var mıdır arkadaşlar. Şu anlık belli bir tariha kadar güncellemeri durdurdum.

@N LAUDA ve @KojiroHyuga04 RAM testi için Memtest64 ile ön test yapabilirsin 86 ile nerdeyse aynı sonuçları vermekte.
Umarın konuna karışmıyorumdur sadece program önermeye geldim.

Pool_Corruption sembölü ise RAM içinde bulunan sanal havuzun yani sanal belleğin adresleri yanlış tanımlasından kaynaklıdır.
İşlemin adı Valorant Win64 olarak gözükmekte büyük ihtimal ile Valorant bir bellek verisine erişmek isterken hatalı havuzun çıkardığı veriye erişiyor ve sistem çöküyor.

65% İhtimal ile bu bir RAM arızası.
Sizin yanınızda bir şeyler öğrenmeye başladım yavaştan.

Memtest86 ile uğraşmak istemiyorsanız Memtest64 kullanabilirsiniz gayet basit ve kolay bir arayüzü vardır.
HDD Sentinel ile disk tarayın fakat, tararken "Quick Scan" yazısını kapatın.

Tamamdır. RAM testini gerçekleştiriceğim. Yinede öğrenmek istemiştim bu sorunun Windows Update kaynaklı olabilitesi var mı diye. Yabancı forumlarda böyle çözenler olmuş çünkü
RAM tesitini yapınca bilgi vereceğim size.
Ramlarimi Testten geçirdim bir sorun bulunmadı. MemTest ile yaptım testi. ( Şuana kadar bir daha mavi ekran almadım.)
RAM'ları test ettim bir sorun bulunmadı. Şu ana kadar bir mavi ekran daha almadım.

RAM'ları test ettim bir sorun bulunmadı. Şu ana kadar bir mavi ekran daha almadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…