IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran

• Konuyu başlatan Silinen üye 294212
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.704
S

Silinen üye 294212

Ziyaretçi
Bir süredir mavi ekran sorunu yaşıyorum. BlueScreenView için ekran görüntüsü ekliyorum. Sorun neden kaynaklı olabilir? Sorunumu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yardımlarınız için teşekkür ederim, driverlar ile alakalı olabilir mi? Yüklü herhangi birşey bu durumu tetikliyor gibi bir hata görünmüyor değil mi?

Sanmıyorum, fakat ilk mavi ekranı yazılım koruma bileşenlerinden bir tanesi vermiş, belki sistemde virüs olabilir fakat kesin bir şey söylemek istemiyorum.
Bir tarama yapın, siz en iyisi.

BIOS güncelle. Güncelleme sonrası optimize defaults save yapın.
Test bitene kadar beklediniz mi?

Herşeyin en güncel versiyonunu kullanıyordum. Ancak ben bilgisayar parçalarını farklı farklı firmalardan aldığım için bulunduğum yerde bir bilgisayarcıya götürüp montajını yapmasını, düzgün kablolamasını ve varsa çalışmayan parça en azından anlayabileceğini düşünmüştüm. Ancak kurduğu windows sürümü hazır imajdı başta böyle bir problem verebileceği aklıma gelmemişti. Yani içerisinde hazır programlar crackli ürünler vs. yüklü gelmişti muhtemelen benimle uyumsuz güncelleme/driverlara sahipti.

MayCrasH hocam çare bulamayınca tüm testlerde temiz çıkınca bu durum aklıma geldi. Temiz kurulum yaptım, 3 gündür kullanıyorum. Şuanda sorun görünmüyor, İnşallah sorun hallolmuştur.

Zaten o şekilde kullanman baştan hata. Ayrıca BIOS güncel değil görünüyor.

Evet biraz geç anlamış oldum. Formattan önce güncellemiştim yine mavi ekran verince format atmıştım. Şuanda msi sitesindeki 31 Aralık'ta yayınlananı kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Daha önce birkaç kez mavi ekranla alakalı konu açmıştım. Formattan sonra sorun yoktu 5 6 gündür ancak PC başında yokken kendi kendini restart etmiş. Kontrol ettiğim de mavi ekran hatası vermiş ve yüklediğim bir şey tetiklemiş gibi geldi.

Minidump

Teşekkürler.

Bu hatayla kaç kez karşılaştıysam hepsi ekran kartı driver sorunundan dolayı olmuştu. Muhtemelen uyumsuz bir driver yüklü. Ondan dolayı bu hatayı veriyor olabilir.

Silinen üye 294212, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…