İş amaçlı 650D yeterli mi?

Cadoky

Hectopat
Daha fazla  
Kendim amatör olarak hobi amaçlı çekim yapıyorum ve bir markadan teklif geldi bakliyat ve o tarz yiyecek ürünlerinin fotoğraflarını çekmem için ama makinem ve ekipmanlarım giriş seviyesi sayılabilecek düzeyde. Sizce yeterli olur mu resmi bir iş için çekim yapacağımdan dolayı çekiniyorum biraz. Yetersiz görüp çalışmak istemeyebilirler mi acaba?

650D (magiclantern yazılımlı)
Canon 50mm 1.8
Canon ıs II 55-250
2 adet pil ve grip yanında da bir adet tripodum var.
Bir de tepe flaşı ve fotoğraf kabini alacağım iş kesinleşirse eğer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Işıklı fotoğraf kabini alırsanız işinizi görür diye düşünüyorum. Görüntüler çok keskin ve yüksek çözünürlüklü olmaz ama idare eder. Kullanılacak fotoğraflar webde ve kağıt broşürlerde olacaksa eğer o makine ve lens size yetecektir.

Ürün çekiminde önemli olan makine ve lens değil, öncelikle photoshop becerisidir. Bunu bilmezsen kırmızı mercimek, kırmızı da görünür, kavuniçi de, sarımsı da. Hatta bazen ambalaj öyle parlar ki içindeki kırmızı mercimek mi, kuru fasulye mi anlayamazsın. O nedenle ekipmandan önce photoshop. Eğer bu var ise sana sadece sabit ışık yeter.

Photoshop ve lightroom bilgim prof düzeyde o konuda sorun yaşayacağımı sanmıyorum. 5 yıldır aktif olarak kullanıyorum. Sadece ekipman olarak sorun yaşar mıyım onu düşünüyordum teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…