İş ararken dolandırıldım mı?

barisakarsu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
GPU: RTX 4050
CPU: Ryzen 7 7435HS
RAM: 16 GB
SDD: 1 TB + 512 GB
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben uzun süredir iş arıyordum cuma günü buldum. Bir insan kaynakları şirketi olduklarını söylediler. Adamla WhatsApp'dan konuştuk ve işi onayladığımı pazartesi günü başlayabileceğimi söyledim. Benden kimlik ve sicil kaydının fotoğrafını istedi bende attım fakat hala bir geri dönüş olmadı. Liste çıkartacağız dediler onlara yazdım fakat ne görüldü atıyorlar ne bir şey yani iki tik var ama mavi değil. Dolandırıldım mı? Başıma bir şey gelir mi? Kimliğim yeniydi ve çipliydi arkalı önlü attım. Sicilde de pek bir şey yazmıyor özel olarak kimlikte ki bilgiler yazıyor.

En yakın karakola bir uğra orda bi sor bakalım durumu anlat.

Whatsapptan iletişim kuran İK şirketi mi?
Ayakta uyutulmuşsunuz hocam. Karakola gidip bilgi verin.

WhatsApp'tan iletişim kuran ik şirketi mi?
Ayakta uyutulmuşsunuz hocam. Karakola gidip bilgi verin.

**** Group yazıyordu isminde ve logoları da vardı. Ayrıca beni yönlendirdi hocam depo sorumlusu dedikleri kişiyle görüştüm direkt. İnsan kaynakları ile sadece 2 dakika konuştum. Gerçekte bir sıkıntı çıkar mı? Pek korkum yok sonuçta tüm bilgilerimizi internetten kolayca bulabiliyorlar zaten. Araştırdığıma göre istedikleri gibi banka kartı, kredi kartı, şirket vs de açamıyolarmış. Zaten hemen e-Devlet'ten kapattım şirket ve ortak şeysini. Hâlâ bir şey olur mu hocam? Karakola gitmeyi düşünüyorum.

İşi de Instagram mı buldun?

Hayır. Bir iş arama uygulamasında söylemek yasak mı değil mi bilmiyorum fakat kırmızı bir logosu var. Güvenilir ayrıca yani orası.

Edevlette sizden habersiz üzerinize şirket kurulmamasını sağlayan özelliğin açık/kapalı olduğundan eminsiniz bu arada değil mi? En azından o taraftan içiniz rahat olur.

İsmini söylemen sorun olmaz Kariyer.net falan mı? Bu siteler şirket kaydı ve tüm bilgileri alıyorlar.

İşinolsun isimli bir site, işverenler anonim değil. Ayrıca benim başvurduğum işveren "onaylı işveren" kategorisine giriyordu oradan güvenmiştim.

e-Devlet'te sizden habersiz üzerinize şirket kurulmamasını sağlayan özelliğin açık/kapalı olduğundan eminsiniz bu arada değil mi? En azından o taraftan içiniz rahat olur.

Evet açık o yönden içim rahat. Yani üzerime şirket kuramazlar fakat kolay kolay banka hesabı vb. şeyler açılabiliyor mu? Parmak izi gerekmiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…