İş Bankası şüpheli işlem nasıl yapılmış olabilir?

Bariso

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Youtube Channel Marketing
Merhaba arkadaşlar, mevcut işim gereği şu anki maaşım İş Bankası üzerinden yatıyor, hesap açılışı esnasında 40.000 limitli Maximum Dijital Kredi Kartı açıldı. Bu kartı bu zamana kadar hiç kullanmadım, hiçbir alışveriş yapmadım, bilgilerini hiçbir siteye veya alışveriş mağazasına girmedim.
Bugün kartımdan Amazon üzerinden 479 liralık çekim yapıldı, ardından 6800 liralık Filemarket alışverişi için gelen SMS ile durumu fark ettim ve kartı derhâl iptal ettim, zaten dijital bir kart olduğu için 479 liralık ücret anında tarafıma iade edildi.
Sormak istediğim durum şu, bu kart fiziki değil, hiçbir şekilde bilgileri bir yere girilmedi, şüpheli bir linke tıklamadım, herhangi bir phishing scam tarzı mail almadım, kart bilgilerimi kimseyle paylaşmadım ve hiç alışveriş yapmadım. Dijital bankacılığı bilgisayar üzerinden hiç kullanmadım ve işlemlerimi sadece iOS cihazımdan yaptım. Buna rağmen bu kart nasıl klonlandı ve alışveriş yapıldı, bu konu hakkında bilgisi olan veya benzer deneyimler yaşayan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirse çok sevinirim.

Dijital kartla filemarketten nasıl ödeme yapmaya çalışmışlar?

Dijital kartla filemarketten nasıl ödeme yapmaya çalışmışlar?
Bilmiyorum hocam, durumu anlayamıyorum. Müşteri hizmetleride bana konuyla ilgili bir bilgi veremedi. Uygulama üzerinden bir alışveriş denenmiş ve bana gelen onay smsi sayesinde durumu farkettim.

Telefonunda virüs olması ya da bir tanıdığının bilgin dışında kartını kullanması dışında ihtimal yok gibi.

Bu işlerin arkasında muhtemelen çalışanlar veya yakınları var bizim başımıza da absürt alakasız bir olay geldi ismini vermeyeceğim bir altın borsa uygulamasında bizim Vodafone numaradan 2 defa işlem yapılmış yaklaşık 2600 TL'lik tutarlık bakiye almışlar ama işin komik tarafı şurası borsada açılan hesaba kendi adına olmayan bankadan veya numaradan para yatıramıyorsun. Vodafone üst üste arayınca bunlardan bir numara verdi bu şirketin CEOsuymuş bize diyor ki SMS gelmiştir bir şeye tıklamışsınızdır vs vs. bir sürü şey saydı iade edeceğim dedi sonra ben sordum bu para yatan hesap bizim adımıza mı deyince sizin adınıza değil ama KVKK gereği söyleyemiyorum diyor. Bu işlem nasıl oluyor o zaman deyince de bir şey diyemiyorum diyor telefonda

Telefonunda virüs olması ya da bir tanıdığının bilgin dışında kartını kullanması dışında ihtimal yok gibi.
Haklısınız ancak telefonumda şüpheli bir uygulana kullanmıyorum, aynı zamanda bu kartı kendim hiç kullanmadım. Sadece varlığından haberdar olduğum kenarda duran bir sanal karttı. Herhangi bir tandığımın erişimi veya bilgisi yoktu.

Hocam olayın gram senle alakası yoktur muhtemelen ki IPhone'da imkansıza yakın yani Android gibi değil. Yukarıda anlattığım olay gibidir ben çalışanların yaptığını düşünüyorum nasıl olsa yakalanmayacaklarını yakalansa bile fazla ceza almayacaklarını biliyorlar.

Hocam büyük ihtimal ondan değildir ama siz yine de uzun zamandır kullanmadığınız ve şüphelendiğiniz uygulamaları silin. Büyük ihtimal veri sızıntısıdır.

Ben bu konunun random kart numarasi ile banka BIN numaralarinin denk gelmesiyle oldugunu dusunuyorum bazi kisiler banka BIN'leriyle Brute Force yapabiliyorlar. Bunun icin kartinizi kullanmadiginiz zaman kapatmanizi oneriyorum.

Bundan 5-6 ay önce de İş Bankası kullanan kuzenimin kredi kartindan İncehesap'tan 900 TL'lik alışveriş yapılmıştı, kuzenim de çok dikkatlidir bu konularda, telefonunda resmi 3-5 bilinen uygulama yüklü, kimsenin Wi-Fi ne bağlanmaz, korsan bir uygulama işletim sistemi vb kullanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…