Merhaba arkadaşlar, mevcut işim gereği şu anki maaşım İş Bankası üzerinden yatıyor, hesap açılışı esnasında 40.000 limitli Maximum Dijital Kredi Kartı açıldı. Bu kartı bu zamana kadar hiç kullanmadım, hiçbir alışveriş yapmadım, bilgilerini hiçbir siteye veya alışveriş mağazasına girmedim.
Bugün kartımdan Amazon üzerinden 479 liralık çekim yapıldı, ardından 6800 liralık Filemarket alışverişi için gelen SMS ile durumu fark ettim ve kartı derhâl iptal ettim, zaten dijital bir kart olduğu için 479 liralık ücret anında tarafıma iade edildi.
Sormak istediğim durum şu, bu kart fiziki değil, hiçbir şekilde bilgileri bir yere girilmedi, şüpheli bir linke tıklamadım, herhangi bir phishing scam tarzı mail almadım, kart bilgilerimi kimseyle paylaşmadım ve hiç alışveriş yapmadım. Dijital bankacılığı bilgisayar üzerinden hiç kullanmadım ve işlemlerimi sadece iOS cihazımdan yaptım. Buna rağmen bu kart nasıl klonlandı ve alışveriş yapıldı, bu konu hakkında bilgisi olan veya benzer deneyimler yaşayan arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yapabilirse çok sevinirim.