İş bulamayıp akademisyen olmaya yönelmek mantıklı mı?

Dursun Papi

Hectopat
Sosyoloji mezunuyum ve iş bulamadığım için yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Mantıklı mı?

Peki akademisyen olmayıp, aile danışmanlığından yüksek lisans yapsam örneğin, en azından iş bulabilme şansım daha fazla olmaz mı?

Bölümünüz sosyoloji demişsiniz ancak aile danışmanlığı falan deyince PDR gibi geldi. Eğer PDR ise bölümünüz benim nişanlım da PDR mezunu. Eğer PDR mezunu iseniz KPSS falan kovalamayacaksanız ya yer açabilirsiniz dediğiniz gibi ya da dershanelerde rehber öğretmenliği yapabilirsiniz. Nişanlım bu yıl KPSS'de sıralamadaydı kontenjan içindeydi ancak torpilliler önüne geçince kontenjan dışına çıktı ataması kesinken atanamadı KPSS'ye tamamen küsmüş durumda. Dershaneden iş teklifi sundular 30 Haziran'da rehber öğretmeni olarak işe başlayacak.

Yok hocam sosyoloji mezunuyum ancak bizim bölümden çoğu insan yüksek lisansı aile danışmanlığından alıyor veya rehberlikle ilgili bölümlerden. Ben de bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum iş bulamamaktan dolayı.

Öyle de yapabilirsiniz hocam Aile danışmanlığı veya PDR için kendi yerini açmak her zaman para kazandırır bence. Ayrıca sizin bölümden de dershanelerde rehber öğretmeni olarak çalışanlar vardı ancak sanırım birkaç hafta önce yönetmelik değişti sadece PDR mezunu istiyorlar onu da araştırın siz yine de.

Pedagojik formasyon almak gerekiyordu ünide okurken, ben almadığım için maalesef rehber öğretmenlik yapamıyorum. Pişmanım bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…