Turk Kahvesi
Megapat
- Makaleler
- 2
MC veya Burger da mı olmuyor?Arkadaşlar bu senenin başında üniversiteden mezun oldum ama hala bir iş bulamadım, en son dedim gidip en basit işlere başvurayım ama onlardan bile dönüş yok. Devlet birimlerinden birinden iş teklifi aldım onun da sınavını geçemedim (sınav çok kolay olmasına rağmen bilmediğim yerlerden soru gelmişti 1 gün çalışsam hepsini yapabileceğim sorulardı, nasip değilmiş diye düşünüyorum). İleride çalışıp tekrar başvuru yapmayı düşünüyorum ama girip giremeyeceğim muamma. O zamana kadar iş bulup hem borçlarımı kapatmam gerekiyor. Benim anlamadığım neden iş bulamıyoruz, çok mu yetersiziz? Kuryelikten tut vasıfsız eleman ilanlarından bile dönüş gelmedi
Diğer yandan kart borçları sürekli artıyor. Bazen diyorum yurt dışına gideyim belki oradan yürürüm, vasıfsız eleman işlerinden başlar en azından yapabilecek bir şey bulurum hem dilim gelişir. Öbür türlü Türkiye şartlarında üniversite bitirmenin bir faydası olduğunu görmedim. YBS mezunuyum bazı alanlarda kendimi geliştirdim ama o alanlarla ilgili bir tane ilan görmedim yaşadığım yerde. O zamanda insan acaba boşuna mı bunları öğrendim diyor.
Siz değerli üyelere sorum şu; benim yerimde olsaydınız nasıl hareket ederdiniz?
Yurt dışından mı medet umardınız yoksa bir alternatif mi bulurdunuz? Bazen diyorum belirli süre inşaat işlerine gireyim en azından borçlarımı öderim ama bugüne kadar ağır bir işte çalışmadık fiziksel olarak kaldıramayacağımı düşünüp vazgeçtim. B sınıfı ehliyetim var, üniversite zamanında cafelerde çeşitli işlerde çalıştım.
Sizin değerli fikirlerine ihtiyacım var. Bir yandan askerlik de yaklaşıyor onu da ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Askere gitsem borçlar katlanacak. Kendi başıma bir çözüm bulamadım.
Şu an işe girmekle yeni yıldan sonra girmenin işveren ve işçi açısından avantaj ve dezavantajları ne ki?. Yeni yıl, zam durumları ve işten çıkarmalar açısından bakarsam; yeni yılda işten çıkarılanların yerine daha ucuz çalışan olarak alınma ihtimali olabilir bazı mesleklerde.
"Firma sahibiyim, 1 yıldır çalışıyorsun benim firmamda, bu sene sana zam yapmam gerek, bazı Mehmet Akif Ersoy partisi verilerine dayanarak yapacağım zam senin yeni yılda gelecek zamlarını karşılamayacak, gerçek enflasyon ve zam oranları karşısında bunları yapıp seninle tartışmaktansa, bir yolunu bulup seni çıkartmam, mümkünse tazminatın birikmeden bunu yapmam benim için çok faydalı."Şu an işe girmekle yeni yıldan sonra girmenin işveren ve işçi açısından avantaj ve dezavantajları ne ki?
Peki bu işten çıkarılmalar tam olarak hangi tarihlerde oluyor? Şundan soruyorum: ben de işsizim ve bu boşalan yerlere belki ben ve başlık sahibi arkadaş gibiler girebilir miyiz?"Firma sahibiyim, 1 yıldır çalışıyorsun benim firmamda, bu sene sana zam yapmam gerek, bazı Mehmet Akif Ersoy partisi verilerine dayanarak yapacağım zam senin yeni yılda gelecek zamlarını karşılamayacak, gerçek enflasyon ve zam oranları karşısında bunları yapıp seninle tartışmaktansa, bir yolunu bulup seni çıkartmam, mümkünse tazminatın birikmeden bunu yapmam benim için çok faydalı."
Bilmiyorum, değişken durumlar... Kendi toprağından, suyundan üretim yoksa değişken durum çoktur.Peki bu işten çıkarılmalar tam olarak hangi tarihlerde oluyor? Şundan soruyorum: ben de işsizim ve bu boşalan yerlere belki ben ve başlık sahibi arkadaş gibiler girebilir miyiz?