İş bulup çalışmalı mıyım?

Makaleler
49
İyi geceler, iyi Sosyal'ler arkadaşlar,

Bir ara işe girip çıkmıştım. Sıcağın alnında geziyorum ve bilgisayar oynuyorum. Bilgisayara zaman ayırıyorum ama az oyun oynuyorum. Roman okumaya başladım. Ailem beni zorlamıyor fakat "Biz senin karnını doyururuz ve arada sırada giyecek bir şey alırız. Senin sigortalı bir işte çalışıp, para kazanıp özgürleşmeni istiyoruz." diyorlar.

Ailemle aramda sıkıntı yok. Her ailede ufak çaplı da olsa tartışmalar çıkıyor. Her ailede olacak şey diye düşünüyorum. Tekrardan iş aramaya koyuldum. Bundan sonra belki bir iş bulabilirim inşallah. Baktım olacağı yok ve işte çalışmam daha gerekli.

Bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanıyorum ancak oyun kaldırmıyor. 2 GB DDR3 RAM var. Yani düşünün, o kadar kötü. İşe başladım mı telefon almak istiyorum diyorum ancak GM8 bana yetiyor. Bir de alan sıkıntısı yaşamasam daha iyi olacak.

Bilgisayar mühendisliği kazanmış bir tanıdığım var ve çalışıyor. Yaşı aşağı yukarı 25-30 arası yaşları arasında gibi bir şey. Taşınabilir HDD alacaktım fakat benim için gerek olmadığını söyledi. Ne güzel heveslenip kendi paramı biriktirmiştim. Alacaktım fakat gerek görmedi. Yaptığı çalışmalarını taşınabilir HDD'ye kayıt ediyormuş. Kendisi fotoğraf yedeklemesi için Google Drive kullanıyormuş.

Üstte dediğim gibi disk almak için heveslendim ancak heves bir anda yok oldu. İlk paramı aldığımı hayal ederek istediğim telefonu alacaktım. Konuştuğum kişi hiçbirini almamı istemedi. Zaten ben Google Drive otomatik fotoğraf ve video yedeklemesini açtım. Telefonum internet bulduğu anda Upload etmeye başlıyor. Karışık olarak yani fotoğraf ve video arşivim 8K.

Drive'da 3.1 GB bir yer kapladığını daha önceki konularımda bahsetmiştim. Yükleme hızı cart curt derken öyle kaldı. Sosyal medya kullanmayı seven bir vatandaşım. Ekran görüntüsü alıyorum ve gerisine karışmıyorum. Fotoğraf otomatik olarak yedekleniyor. Bu konuda gözüm arkada kalmıyor.

Peki ben ne yapacağım? Biraz para ayırıp çatur çutur yeme hayalim var. Bu dediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Topladığım para 200 TL.

Son düzenleme:
Yaşınızı bilmiyorum ama çalışmanızdan yanayım. İnsan ekonomik özgürlüğünü ne kadar erken kazanırsa o kadar iyidir. Aileler çoğu zaman PC işine sıcak bakmazlar. Oynamaktan bahsediyorum yani. Fakat çalışır kendiniz kazanır, alır, harcarsanız hesap soracak pek de bir şeyleri kalmaz. Siz onlara yük bindirmediğiniz sürece. Bunun altını çizmek isterim. Ekonomik olarak özgür olmanız gerçekten önemlidir. Aile bir yere kadar. Bir yerden sonra ipleri elimize almamız gerekiyor. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi. Tecrübe her şeydir. Tecrübe vakit, vakit nakittir. Kolay gelsin.

30'lu yaşlarında ailenle beraber yaşamak istemiyorsan önü açık bir meslek bul çalış, tecrübe kazan ki ileride yüksek maaşlara ulaşabilirsin belki.

Bir rahatsızlığın yoksa çalış, boş boş oturma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…