İş Fikirleri

trailin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

18 yaşından küçüğüm ve kendi işimi kurmak istiyorum.

Yaşımdan dolayı resmî olarak vergi mükellefi olmam için gereken "muvafakatname" belgesini aldım. Fatura kesip vergi ödeyebileceğim, yasal olarak tamamen uygunum.

Pek bir sermayem yok diyebiliriz, bilgilerim dışında. Sermaye dediğimiz şey sadece paradan ibaret değil ve ben en azından bu yönden güçlüyüm. Elimde işe koyabileceğim 5.000-10.000TL arasında para var. İyi fikirler için KOSGEB gibi yerlere başvurup ek destek alabilirim.

Yapmak istediğim şey, bir hizmetten ziyade bir ürün satmak. Param, çoğu alanda en fazla 1 makine almamı sağlayacağı için üretimi ilk adım olarak düşünmüyorum. Muhtemelen başta ithalat yapacağım, ürünlerimi sattıkça kazandığım paranın belli bir miktarını yatırım, belli bir miktarını birikim derken zaman içerisinde makinalar alacak gücü kazanacağım. Küçük şeylerden başlayıp zamanla aldığım ürünün her bir parçasını aşama aşama üretecek kapasitede olmayı düşünüyorum.

Amacım bir anda milyarder olmak değil, yarın sabah kalktığımda banka hesabımda fazladan 500.000 lira olmayacağını da biliyorum, fakat koşmak için önce emeklemek gerekir ve ben küçük küçük adımlar atarak hedeflerime ulaşacağım. Evet, teker teker ama belki hızlı hızlı...

Kafamda aydınlatma sektörü var. Önceden bu alanda çalıştığım için bilgim de var. Hatta şu an cam tedarikçilerinin bile ismini biliyorum ülkemiz içerisinde, bu yönden bir tık avantajlıyım. Bir internet sitesi kurarak bu işlere girmem gerekiyor çünkü maksimum 10K TL olan bütçenin yarısından fazlası muhtemelen dükkana ayrılmak zorunda. Aydınlatma ürünleri ne sıklıkla internetten satılır bilmiyorum. Kaliteli, oturaklı modellerin bence bir showroom veya dükkan üzerinde gösterilmesi, kişilerin de içine sinerek alması gerekiyor. İnternetten satılabilecek modelleri incelediğimde birkaç bin liraya satılacak plastik, hadi en fazla alüminyum kasa aplik, lambader vs. olur. Belki de emeklemeye bu yerden başlamalıyım, ama içimde neredeyse hiçbir şey kazanamayacağım gibi bir his var.

Freelancer olmayı da isterdim şahsen, fakat varımı yoğumu okula verdiğimden dolayı kendimi geliştirmek için pek vaktim olmuyordu ve buna gerek de duymuyordum. Fakat yaşadığım olaylardan dolayı istediğim verimi alamıyorum ve artık istesem de sevmeden ders çalışıyorum ve kaliteli geçmiyor. Ben de içimdeki girişimci sesini dinlemek, emeklerimin karşılığını alamadığım bu eğitim sisteminden açığa geçerek bir nebze kurtulmak ve diplomamı alıp bitirmek istiyorum. Yazılım mühendisliği gibi alanlar için vaktim yok, işimi bu ay sonu kurmalıyım ve hem kendime, hem de aileme kendimi kanıtlamalıyım. Elime para geçtikçe ve koşuşturmam bir nebze azalıp düzenimi oturtunca yabancı dil ve yazılım alanında kendimi ilerletmeyi düşünüyorum zaten.

Aklıma bir de elektronik ürünler geliyor. Örneğin, ülkemizde sıfırdan kurulan bir oyuncu ekipmanı markası olsa güzel olmaz mıydı? Belki en üst seviyede olmayacak ama cidden F/P oranını çok iyi koruyan ve piyasada bu özelliğiyle pay sahibi olup profesyonel anlamda ince hassasiyetler gerektiren işlere doğru kayan, her bir modelde rakiplerine daha da çok yaklaşan bir marka fikrim var. Kulaklık, mause, bilgisayar kasaları, soğutucular, kulaklık stantları en basiti! Bunları aşama aşama geliştirmek ve üretmek güzel sonuçlar doğurabilir.

Siz ne düşünürsünüz, bütün zamanımı ayırabileceğim bu işte, önce kendimi kendime, sonra başkalarına kanıtlamak için nasıl bir iş kolu ile başlamalıyım?

Site kurmak vs. bunları tutturmak çok zor. Uzun ve yorucu bir süreç üstelik sonunda emeğinin çöp olması da var. Onun yerine etsy'de mağaza açıp el ürünleri,ledli aksesuarlar gibi ürünler satabilirsin. Maaliyetin daha düşük olur. Mağazan tanındıkça satışlar gelir.

Merhaba,

18 yaşından küçüğüm ve kendi işimi kurmak istiyorum.

Yaşımdan dolayı resmî olarak vergi mükellefi olmam için gereken "muvafakatname" belgesini aldım. Fatura kesip vergi ödeyebileceğim, yasal olarak tamamen uygunum.

Pek bir sermayem yok diyebiliriz, bilgilerim dışında. Sermaye dediğimiz şey sadece paradan ibaret değil ve ben en azından bu yönden güçlüyüm. Elimde işe koyabileceğim 5.000-10.000TL arasında para var. İyi fikirler için kosgeb gibi yerlere başvurup ek destek alabilirim.

Yapmak istediğim şey, bir hizmetten ziyade bir ürün satmak. Param, çoğu alanda en fazla 1 makine almamı sağlayacağı için üretimi ilk adım olarak düşünmüyorum. Muhtemelen başta ithalat yapacağım, ürünlerimi sattıkça kazandığım paranın belli bir miktarını yatırım, belli bir miktarını birikim derken zaman içerisinde makinelar alacak gücü kazanacağım. Küçük şeylerden başlayıp zamanla aldığım ürünün her bir parçasını aşama aşama üretecek kapasitede olmayı düşünüyorum.

Amacım bir anda milyarder olmak değil, yarın sabah kalktığımda banka hesabımda fazladan 500.000 lira olmayacağını da biliyorum, fakat koşmak için önce emeklemek gerekir ve ben küçük küçük adımlar atarak hedeflerime ulaşacağım. Evet, teker teker ama belki hızlı hızlı...

Kafamda aydınlatma sektörü var. Önceden bu alanda çalıştığım için bilgim de var. Hatta şu an cam tedarikçilerinin bile ismini biliyorum ülkemiz içerisinde, bu yönden bir tık avantajlıyım. Bir internet sitesi kurarak bu işlere girmem gerekiyor çünkü maksimum 10k TL olan bütçenin yarısından fazlası muhtemelen dükkana ayrılmak zorunda. Aydınlatma ürünleri ne sıklıkla internetten satılır bilmiyorum. Kaliteli, oturaklı modellerin bence bir showroom veya dükkan üzerinde gösterilmesi, kişilerin de içine sinerek alması gerekiyor. İnternetten satılabilecek modelleri incelediğimde birkaç bin liraya satılacak plastik, hadi en fazla alüminyum kasa AP'lik, lambader vs. olur. Belki de emeklemeye bu yerden başlamalıyım, ama içimde neredeyse hiçbir şey kazanamayacağım gibi bir his var.

Freelancer olmayı da isterdim şahsen, fakat varımı yoğumu okula verdiğimden dolayı kendimi geliştirmek için pek vaktim olmuyordu ve buna gerek de duymuyordum. Fakat yaşadığım olaylardan dolayı istediğim verimi alamıyorum ve artık istesem de sevmeden ders çalışıyorum ve kaliteli geçmiyor. Ben de içimdeki girişimci sesini dinlemek, emeklerimin karşılığını alamadığım bu eğitim sisteminden açığa geçerek bir nebze kurtulmak ve diplomamı alıp bitirmek istiyorum. Yazılım mühendisliği gibi alanlar için vaktim yok, işimi bu ay sonu kurmalıyım ve hem kendime, hem de aileme kendimi kanıtlamalıyım. Elime para geçtikçe ve koşuşturmam bir nebze azalıp düzenimi oturtunca yabancı dil ve yazılım alanında kendimi ilerletmeyi düşünüyorum zaten.

Aklıma bir de elektronik ürünler geliyor. Örneğin, ülkemizde sıfırdan kurulan bir oyuncu ekipmanı markası olsa güzel olmaz mıydı? Belki en üst seviyede olmayacak ama cidden F/P oranını çok iyi koruyan ve piyasada bu özelliğiyle pay sahibi olup profesyonel anlamda ince hassasiyetler gerektiren işlere doğru kayan, her bir modelde rakiplerine daha da çok yaklaşan bir marka fikrim var. Kulaklık, mouse, bilgisayar kasaları, soğutucular, kulaklık stantları en basiti! Bunları aşama aşama geliştirmek ve üretmek güzel sonuçlar doğurabilir.

Siz ne düşünürsünüz, bütün zamanımı ayırabileceğim bu işte, önce kendimi kendime, sonra başkalarına kanıtlamak için nasıl bir iş kolu ile başlamalıyım?

Reis ne yaptın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı