Hocam iş fikri şahsa münhasırdır. Tutup tutmayacağını, sizin çalışma özveriniz ve piyasa talebi belirler.
Yakaladığım bir kaç noktayı sizinle paylaşabilirim. Bahsettiğiniz iş planında, 4 farklı iş birimi var; elektronik, kozmetik, tekstil ve genel tüketim ürünleri.
Öncelikle elektronik yönetmeliği çok katıdır, garanti koşulları; teknik servis hizmetinizin olması ve olası bir aksaklık(aracın elektronik sistemine hasar verme vs.) sigorta yaptırmanız gerekir ve bu sigorta poliçeleri genelde 300 araç bedeli üzerinden belirleniyor.
Kozmetik için ise, koku verici difüzörler ve araç içi ambiyans kokularının üretiminde; belirli standartları karşılamalı, IFRA belgeli esanslar kullanmanız gerekiyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin koyduğu koşullar.
Tekstil konusuna çok hakim değilim.
Genel tüketim ürünlerinde çok ağır yönetmelikler yok, sadece plastik kalitesi, gıda ile uygunluk vs öne çıkıyor bildiğim kadarı ile.
Belki, tek iş birimi ile başlangıç yapmak sizin için daha doğru bir adım olabilir.
Böylece elinizdeki bütçeyi her ürünü orta-düşük kalitede yaptırmak yerine, premium ürünler yaptırmak için kullanabilirsiniz.
Yolunuz açık olsun.