İş Görüşmesi Sonucu

Sertidegni

Kilopat
Görüşmenin sonunda görüştüğüm kişi "değerlendirme yapıldıktan sonra sonucunuz olumlu olursa ikinci görüşmelere çağırılacaksınız" benzeri cümle kullandı. "Biz sizi ararız" benzeri bir cümle olduğunu düşünüyorum. Tecrübesiz olduğumdan yardımcı olmanızı rica edeceğim.

"Biz sizi ararız." cümlesinden farkı yok. Değerlendirmeyi yaparlar kendi aralarında, çalışmak için gelen diğer kişilerle de eğitim kıyaslaması yaparlar. Kimin CV'si daha etkiliyse onu ararlar diye düşünüyorum.

Aynı şirketin 3-4 defa (manyak bunlar) mülakatına gitmiş biri olarak yazıyorum, olumlu geçerse onlar ne yapıp ne yapmaz sana bir şekilde ulaşır, 2.'ye davet ederler.

Tek yapman gereken beklemek ve eğer çağrılırsan iyi bir izlenim vermeye devam etmek. Çoklu mülakatların çoğu da ilk olduğun gibi mi olduğunu ölçmek. Aynı olarak devam et. Başka yapabileceğin bir şey yok.

Olumsuzsa haber gelmez bir süre sonra anlarsın

Daha gecen gun ilan verdim, 350 kisi basvurdu; tek tek inceledim basvuranlari. 50 tanesini gorusmeye cagirdim, yaklasik 40 tanesi gelecegini soyledi ve randevu aldi. Bunlarda 6-7 tanesinin gorusme gunu "acil" isi cikti ve iptal etti. Bir kismi iptal etmeksizin gelmedi. Sonuc olarak yaklasik 20 kisiyle gorustum. 6 tane aday belirledim. 2 tanesine teklif yaptim, kabul etti. Etmeselerdi diger 4 tanesine donecektim.

Simdi tek tek o basvuran 350 kisiye cevap atacak ne zamanim var ne de istegim.

Gorusmeye gelenlere de hep "1 ay icinde karar verip size donecegim" dedim. Kabul eden 2 kisi ile imzalar atildiktan sonra hepsine yeniden email atip bilgilendirme yapmayi dusunuyorum. Son anda cayan cikabilir diye.

Ben de is basvurusu yaptigim donemlerde "biz sizi arariz" olayina cok uyuz oluyordum. Ama gercekten durum oyle. Bir tercih yapiyorsun, en iyi olanlara teklif goturuyorsun. Kimi parayi begenmiyor, kimi sonradan vazgeciyor. Is tamamlanana kadar alttakilere sira gelmiyor. Benimki kucuk sirket oldugu icin biraz daha umursamazlik var.

Gorusme yaptigim sirada bazilarini kafadan eliyorum direkt. Ama hemen cevap atmiyorum ne olur ne olmaz diyerek. Yani karsi tarafin ne dusundugunu kesin bilemezsin. Fakat su var, eger gorusmeden kisa sure sonra seni ariyor, email atiyor ya da irtibata geciyorlarsa dogru yoldasin demektir. Ses cikmiyorsa ya elendin ya da yedek listedesindir.

Görüşmenin olumlu veya olumsuz geçtiğini; aranan nitelikleri hangi oranda karşıladığın belirler aslında. İnsan Kaynakları alanında gelişmiş, deneyimli personeller asla rengini belli etmezler sana. Teknik ekipten biri ile konuştuysan aranan eleman olup olmadığını anlaman zor olmayacaktır ancak IK yetkilileri insani vasıflarınla ilgilenir. Bu sebeple çok iyi geçtiğini düşündüğün bir görüşmeden yanıt alamazsan da şaşırmaman gerekir.

Anormal bir durum fark etmediysen tek yapman gereken beklemek. Kurumsal firmalarda geri dönüşler bir miktar uzun sürebilir, birkaç hafta sonra olumlu dönüş alabilirsin. Ancak süre uzuyorsa anla ki orada sıkıntı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…