İş hayatı mı üniversite mi?

Gözlemee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 16 yaşında 11.sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim ve 12'ye geçiyorum, ailem 120k ya özel liseye vermeyi düşünüyolar ve özel lisede sadece sınava çalıştıracaklar. Beden müzik vs dersler yok, hem TYT hem AYT öğretecekler ama ben ticarete girmek istiyorumi bir dükkanım olsun gibisindenç al sat ticaret işi yapmak istiyorum ama batarım diye korkuyorumi çünkü batarsam bir işte vasıfsız eleman olarak çalışmaya başlayacağım komi garson vs gibi çbabam ise okumak istemiyorsan 12.sınıf bitince seni motor bölümüne vereyimi usta ol diyor ama o da zor işi nereden baksan en az 10 sene o işi öğrenmem gerekç üniversite okurken ticaretle mi uğraşmalıyım yoksa direkt motor şanzıman elektrik gibisinden iş mi öğrenmeliyim bilmiyorum, sizce ne yapmalıyım ve siz ne yapardınız? (Babam oto boya ustası ve Toyota'da çalışıyor, beni düzgün bir yere verir ve okulunu yani MESEM'i okuyabileceğimi söylüyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın gelecekte düz ticaretle uğraşanlardan ziyade ustalar para kazanmaya başlayacak ki şu anda da kardeşim 1 günlük işi için oto ustasına 10.000 TL ödeme yaptı. Eğer yüksek öğrenim gibi bir niyetiniz yoksa vasıfsız eleman olmamak adına bir meslek edinin. O sırada ufaktan ticarete de girmenize engel olan bir şey yok. Baktınız ticaret sarmıyor, elinizde mesleğiniz olur. İmkan ve çaba ile kendi yerinizi de açabilirsiniz.
Boya ustalığı gibi el hüneri isteyen işler hariç hiçbir mekanik işi 1-2 seneden fazla çıraklık gerektirmez. Kafanız biraz basıyorsa hızla öğrenebilirsiniz.

Lise okumayıp bir işe girip hisse altın dolar euro vb şeylere yatırım yapıp ileride erken emekli olabilirsin en mantıklısı bu pasif gelirini elde edebilirsin doğru yatırımlar ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı