Eğitim düzeyini ve beklentilerini bilmemekle birlikte benim sana tavsiyem müşteri temsilcisi veya mutfaktaki niteliksiz personel olmak yerine iş öğrenebileceğin, sana bir şeyler katabilecek ve gerektiğinde mesleki olarak da yürütebileceğin bir sanayi biriminde görev almak. Atıyorum, plastik enjeksiyon tezgahlarında yardımcı personellik, kalıp imalatında ustaların yanında görev almak veya taşlama, freze, EDM, CNC gibi tezgahlara hakim bir imalathanede bir şeyler kapmak olabilir. Kalite biriminde görev almak olabilir, Elektrot tasarım veya NX tarzı programlarla haşır neşir tasarım birimlerinde görev almak olabilir. Madem mezuna kaldın ve bir süre çalışmak istiyorsun kendine bir ömür faydası olacak, bir şeyler katacak bu veya bu tarz alanlarda iş aramalısın. Bu tarz işlerin zorluğunu ve ustalığını gördüğünde derslerine çalışmada da çok faydası olacak. Diğer türlü nispeten genç arkadaşların yanında yaptığın nitelik gerektirmeyen bir işten kazandığın para da yüksek ihtimal iş arkadaşlarınla beraber gezmelere, tozmalara gidip kendine de bir şey katamamış olacaksın.