İş için istatistik programı önerisi

Agca17

Kilopat
Merhaba arkadaşlar işim için istatistikler yapabileceğim dönem dönem girdileri çıktıları yazıp grafiklerle inceleyebileceğim bir program arıyorum. Excel'den falan yapıyorum ama bunun için özel olarak geliştirilmiş çok zor olmayan ücretsiz veya düşük ücretli (önceliğim ücretsiz) program var mıdır bildiğiniz?

Çok kompleks ve kümülatif verilerle uğraşmıyorsanız Minitab (anket vari işlemler için SPSS'de tercih edebilirsiniz) veya regres edeceğiniz, analize ihtiyaç duyacağınız ve diyagram üzerinden grafikle incelemeniz gereken veriler varsa Stata işinizi görecektir.

Hocam biz ekonometrik analizler için EViews kullanıyorduk, alanınızı bilmiyorum ama belki işinize yarar.
Bu da işinizi muhtemelen görür ancak biraz daha kompleks ve zaman serileri açısından daha uygun olduğu için size göre

Merhaba,

İstatistik programlarını kullanabilmen için ilk önce istastik bilmen gerekir. İşine uygun istatistik programlarını seçmen senin için iyi olacaktır. Ülkemizde birçok üniversitede R programlama dili öğretilmektedir. AÖF kitaplarında bulabilirsin; Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri belki sana kitabın pdf halini verebilir.Yerine göre birçok kişi Python da kullanmakta.

İstatistik, Karar Modelleme, İşletme Analitiği, Yöneylem Araştırması, Finansal Tablolar Analizi ders kitaplarını elde edersen eğer; işine yarayacağını düşünüyorum. İşinin ne olduğunu bilmediğim için buraya bir potpori yaptım daha burada olmayan Üretim Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi gibi derslerde mevcut.

Zaten en çok R ve MatLab duyarsın gibime geliyor, sonrasında Python. Python kullananlar birden çok kaynaktan veri çekme ve sonrasında bu verileri işleyip tek bir kaynağa yükleme veya excel dosyası oluşturmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Ref:

Hocam biz ekonometrik analizler için EViews kullanıyorduk, alanınızı bilmiyorum ama belki işinize yarar.
Teşekkür ederim bakacağım.
Stata, SPSS.
Ucretsiz alternatif PSPP.
Istatistiksel programlama ogrenme merakin varsa tavsiyem R. Hepsiyle yaptigini ve cok daha fazlasini yaparsin ama tabi vakit ayirman gerek.
Bakacağım ama şöyle diyeyim amacım bir kaç girdi girip bunları tablolar halinde görmek sadece öyle derin şeyler istemiyorum sadece görsel açıdan neler olup bittiğini görebilmek istiyorum.
Çok kompleks ve kümülatif verilerle uğraşmıyorsanız Minitab (anket vari işlemler için SPSS'de tercih edebilirsiniz) veya regres edeceğiniz, analize ihtiyaç duyacağınız ve diyagram üzerinden grafikle incelemeniz gereken veriler varsa Stata işinizi görecektir.

Bu da işinizi muhtemelen görür ancak biraz daha kompleks ve zaman serileri açısından daha uygun olduğu için size göre
Teşekkür ederim inceleyeceğim.
Merhaba,

İstatistik programlarını kullanabilmen için ilk önce istastik bilmen gerekir. İşine uygun istatistik programlarını seçmen senin için iyi olacaktır. Ülkemizde birçok üniversitede R programlama dili öğretilmektedir. AÖF kitaplarında bulabilirsin; Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri belki sana kitabın pdf halini verebilir.Yerine göre birçok kişi Python da kullanmakta.

İstatistik, Karar Modelleme, İşletme Analitiği, Yöneylem Araştırması, Finansal Tablolar Analizi ders kitaplarını elde edersen eğer; işine yarayacağını düşünüyorum. İşinin ne olduğunu bilmediğim için buraya bir potpori yaptım daha burada olmayan Üretim Yönetimi, Sosyal Medya Yönetimi gibi derslerde mevcut.

Zaten en çok R ve MatLab duyarsın gibime geliyor, sonrasında Python. Python kullananlar birden çok kaynaktan veri çekme ve sonrasında bu verileri işleyip tek bir kaynağa yükleme veya excel dosyası oluşturmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Ref:
Yok bu kadar derin şeyler düşünmüyorum amacım sadece gelir gider tablosu gibi şeyleri girip grafik olarak görebilmek sanırım Türkçeyi biraz yanlış kullandım.

@Agca17 Sizde bir sorun yok, sadece istatistik çok derin bir konu. AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum; konu çok geniş. Bir üretim için kullanıyorum, bir finansman için, bir cari risk hesaplamaları için. İyice dağılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı