İş için kendimi nasıl motive edebilirim?

Makaleler
49
Birkaç gün önce işe girdiğimi bahsetmiştim. Gerekli resmi evraklar, sigorta başlangıcı oldu. Çalışmaya başladım. Ama beni motive edecek bir şey arıyorum.

Ama bazı sorunlar var.

Doktor, kafamın yorgun, zihinsel olarak hırpalandığım için zihinsel aktiviteyi istemiyor. Ki zihinsel gerektiren bir şey yapmak istediğim zaman bile yapamıyorum.

Ders deseniz, yerlerde sürünüyor. 2017'den beridir hiç ders çalışmadım. Bir ara yapmaya başlamıştım. 2 hafta sağlam gittim. Bu sefer o da bitti. 2017'den beri en çok çalışabildiğim gün sayısı; 15. ondan sonra 2 gün çalışıp 2 hafta ara veriyordum. Ama gerçekten kafam hiç almıyordu.

Gelelim teknolojiye... Hemen hemen herkes: "bilgisayarın ve telefonun yetiyorsa alma." şeklinde diyorlar. Aslında da yetiyor ama insanın arada sırada canı oyun oynamak istiyor.

Peki ne kaldı bana? Dizi/film gibi şeyler. Bunu da bilgisayardan izleyebiliyorum. Gittiğim yer de köpek de var. En sevdiğim hayvan.

Sanırım benim de buradan rızkım çıkacak gibi duruyor. Ne yapalım? Hayat işte...

Orada kendimi nasıl motive edebilirim?

Son düzenleme:
Ben bir işte çalışmadım bu yaşta da çalışmam yani fazla bir deneyimim yok ama yine de tavsiyede bulunmak istiyorum. Kendine bir amaç koyup çalışabilirsin mesela araba almak istemek gibi yani bu sadece bir örnek ama bu tarz bir şey içinde çalışabilirsin ya da para kazandığını bilerek çalışmak bile motive eder bence. Olumlamalar yapabilirsin vs. nasıl bir işte çalışıyorsun bilmiyorum o yüzden pek bir şey diyemedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…