İş için Ryzen 9 9900X 12C 4.4 GHz vs Ryzen 7 9700X 8C 3.8 GHz

kGlaxy

Kilopat
İş için kullanmak üzere hangisini önerirsiniz? Çekirdek ve temel frekansın program kullanırken etkileri nedir? 9700X'i alsam base hızını overclock yapmadan 3.8'den daha yüksek bir frekansa sabitleyebilir miyim?

Ryzen 9 9900X 12 çekirdek 4.4 GHz işlemci 120W.
Ryzen 7 9700X 8 çekirdek 3.8 GHz işlemci 65W
Ryzen 9 7900X 12 çekirdek 4.7 GHz işlemci 170W (illa sıvı soğutma gerekirse bundan vazgeçerim)

Bilmediğim için sıvı soğutma ile hiç uğraşmak istemiyorum. Sıvısıydı pompasıydı bu tür risklerden uzak kafam rahat olsun istiyorum.

Bu işlemcileri Thermalright Assassin pearless 120 SE hava soğutucu alarak kullanabilir miyim?

Video editlerken Timeline'da veya başka program kullanıldığı anlarda daha hızlı işlemler yapabilmek için Single Core mu daha önemli yoksa multi Core mu?

Şimdilik Adobe After Effects kullanıyorum.
İleride tahminimce AutoCAD ve Ansys gibi programlar da kullanma ihtimalim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yüksek soğutma performansı ile soğutuyor hocam
Peki sistemi seçip benchmark yapabildiğimiz bir site var mı? Soğutucu işlemci vs sistemi girsem kaç derece olduğunu görebilir miyim?

Youtube da çok baktım 9900x 'i hava soğutuyla test edene rastlayamadım bir türlü.
Ben 120SE'nin sıvı soğutma ile aralarında çok fark olacağını zannetmiyorum.

6 yıld oldu Ryzen 5 2600x i stock fan ile kullandım hiç bakım yapmadığım halde sıkıntı yaşamadım

Evet 120W olduğu için ümitlendim biraz. Ve 9700x için zaten serin bir işlemci deniyor base TDP 65W çok iyi o konuda

Öyle siteleri pek kullanmadığım için çok bilgi sahibi değilim, başka birinin önermesi daha iyi olur, ayrıca 2600x öyle çok güçlü veya ısınan bir işlemci değil stok fan yeter dediğiniz gibi

Phantom Spirit 120SE bakabilirsin daha iyi olur. Bir arkadaş termal macun testi yapmıştı iyi bir macunla 5700X i 5 dakikalık testte 68 derecede tutmuştu.

Ya alacağım işlemci 20bin TL iken soğutucuya 13bin TL vermek çok zoruna gidiyor insanın.

Aşırıya kaçmak istemiyorum. Ama çok güzel bir örnek oldu. Teşekkür ederim. Şimdi okuyacağım geri kalan yorumları

iyi bir macunla 5700X i 5 dakikalık testte 68 derecede
5700x 65W 3,4GHz 8C
9900x 120W 4,4Ghz 8C

5700x 68 derece gördüyse 9900x 78 leri filan mı görür acaba. Öyle olursa sıkıntı olmaz benim için..
Zaten bu testler en zorlandıkları anlardaki sıcaklık yani normal yükte daha da düşük olur muhtemelen sıcaklıklar. Doğru muyum?

Attığım konuda 9800x3D kullanan arkadaş Pearless Assasin 120 SE ile maksimum yükte 95 derece olmuş ki bu sorunu da çözmüş zaten ama oyunda 72 dereceyi geçmediğini söylemiş, Phantom Spirit 3-4 derece daha iyi sonuç verir muhtemelen Pearless Assasin'e göre. Yani bence gayet iyi sonuçlar 1400TL'lik soğutucu ile bu işlemci oyunlarda 80'i geçmiyorsa iyidir.

Evet okudum oraları,

Biri de bunu paylaşmış orda Cooler Master Hyper 212 Cinebench 'de 73'te tutmuş çok iyi değil mi?
Ama fiyatı piyasada çok değişkenlik gösteriyor rgb ler daha ucuz black 6 bin civarı

Muhtemelen Pearless Assasin ile çok fark olmaz hocam arada. Test bulursam bakarım.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE Review: Incredible, Affordable Air Cooling Performance
Review: Hyper 212 RGB Black Edition vs Peerless Assassin 120 CPU Coolers
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşine yarayacak testler attım hocam bakabilirsin bunlara.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…