İş için sistem toplama önerisi

Erhan Tekin

Hectopat
Merhaba. En son 2080 Ti yeni çıktığında yardımlarınızla bir bilgisayar toplamıştım. Şimdi ise iş için (Adobe Photoshop, AutoCAD, Render vb) ve ara sıra ufak tefek oyunlar oynamak için aşağıdaki sistemi araştırdım. Son olarak tavsiye ve önerilerinizi alarak siparişleri geçeceğim. İleride ekran kartı alacak şekilde bir sistem kurmaya çalıştım.

- AMD Ryzen 5 5600G (AMD Ryzen 7 5700G alınır mı, gerek var mı daha doğrusu değer mi?)
- Asus ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) (Başka önereceğiniz Wi-Fi, DP bağlantılı bir anakart olur mu?)
- Corsair Vengeance RGB Pro (3600MHz, 16CL, 2x8GB iyi bir seçim mi)
- Samsung 970 EVO Plus (500 GB) (Windows ve programlar için)
- Seagate BarraCuda (2 TB) (Bende "ST2000DM006" modeli var, memnunum sıkıntısız kullanıyorum, "ST2000DM008" modeli çıkmış, araştırdığıma göre daha iyi özellikleri olmasına rağmen çalışırken ses geldiği için şikayet edilmiş bayağı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangisini almalıyım?)
- ViewSonic VX2758-2KP-MHD (2K, 144Hz, 1ms, 27 inç özellikleriyle hem iş için hem de ileride ekran kartı alırsam ölü yatırım olmaz diye düşündüm. "ViewSonic VX2705-2KP-MHD" adlı aynı özelliklerde yeni modeli çıktı, aralarında tam olarak ne fark var anlayamadım, bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?)

Marka olarak bilindik, sağlam, soğutması iyi, ileride ekran kartı sığacak bir kasa önerisi bekliyorum, bu konuda çok kararsızım. İleride takacağım RTX 3070 gibi bir ekran kartını da hesap katarsak 550W bir PSU alsam yeterli midir?

Adobe Photoshop
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka olarak bilindik, sağlam, soğutması iyi, ileride ekran kartı sığacak bir kasa önerisi bekliyorum, bu konuda çok kararsızım. İleride takacağım RTX 3070 gibi bir ekran kartını da hesap katarsak 550W bir PSU alsam yeterli midir?
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop

550W yerine en az 750W almanız daha sağlıklı olacaktır.
Anakart olarak o kadar pahalı bir modele ihitiyacınız yok.
Veya;
İşinizi görecektir.
SSD alternatifi olarak 500GB yerine 1TB A2000 daha rahat olabilir. (iş açısından)

Kasa ve psu hariç siparişi geçtim. Önerdiğiniz anakartlar çok güzel bakmıştık ama wi-fi olan bir model lazımdı. Ssd gerçekten mantıklıydı ilerde ekleme yapmamız gerekecek o zaman almaya karar verdik. Ayrıca unutmadan söylemiş olayım olayım: işlemciyi 5700G aldık. İlerde 8 çekirdek avantajlı olur da alamayız diye. Kasa ve psu hariç 15.000 TL tuttu şimdilik.

Benden sonra 3-4 tane konu açıldı aynı minvalde. Başlığı "5600G/5700G APU oyun ve iş sistem toplama" olarak değiştirirsek bu başlık altında konuşup daha hızlı ve faydalı olur diye düşünüyorum. Ya da benim başlığı birleştirelim sonradan açılan konulardan biriyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı