İş imkanı açısından kernel geliştirciliği vs web geliştiriciliği

Kernel geliştiriciligi mi Web geliştiriciliği mi

• Kernel geliştiriciliği (C , Assembly)

Oy: 1 9,1%
  • Web geliştiriciliği (C# , Java)

Oy: 10 90,9%

• Oy verenlerin toplamı
    11

533388

Hectopat
Makaleler
2
Sizce hangisinin geleceği, iş imkanı daha iyi?

@RaSGooL ama herkes oraya yoneliyor.
Herkes yönelebilir, önemli değil. Sen işinin ehli olduğun sürece talep görürsün. Ben sadece iki alan bakımından yorumladım. Ayrıca kernel geliştiriciliği olarak değil, gömülü sistem programlama bakımından bakıyorum olaya. Bu alanda pek junior ilan görmezsin. Yada bana hep mid veya senior ilanlar geliyor.

Canonical, Wind River Systems vs. gibi şirketlerde iş bulabilirsin, bu alanda iş imkanları az olsa da bu bağlamda nitelikli iş gücü de az. Her türlü iş bulursun, canonical 4 yıl önce de kernel developer alıyordu şimdi baktım hala daha alıyor, güncel ilanları var. Sen bunlarının muhakemesini yapma, sevdiğin, hoşuna giden alan neyse ona yönel. İş konusunu dert etme, yeter ki aranan adam ol.

@Dynamics hoam ikisinde de biraz bilgim ama daha çok web alanında bikgik var PHP ile forum sitesi yapmıştım ama nedense kernel de ilgimi çekti.

@Dynamics @RaSGooL hocalarim bir de bu kernel development için bilgisayar mi elektrik mühendisliği mi daha iyi olur.

Is imkani nedir?
Piyasada o alanda calisan ya da aranan kisi fazlaligi mi?
Yoksa senin icin o alanda basarili olma ihtimali mi?

Eger 1.si ise web tabi ki. Ancak sirkulasyonun yogun oldugu sektorde maaslarin az olmasi ya da isine son verilmesi ihtimali de yogun. Cunku senin gibi cok var.

Eger 2.si ise bu da hangisinde ortalama + std. dev. uzerine cikabiliyorsan o. Digerlerinden iyi degilsen her turlu zorlanirsin. Otur 1 sene mainframe kodlayacak seviyede Cobol ogren, olene kadar banka ve havayolu sirketlerinde saglam maasa calisirsin, cunku bilen 3 kisi var

( 3 saka bu arada, normalde yazmam ama burada bunu ciddiye alabilecek potansiyel var )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…