İş imkanı çok olan mühendislik bölümü önerisi

Pinatashug

Centipat
Daha fazla  
Mühendislik seçmek istiyorum fakat ilk defa YKS girmiş biri olarak bu işlerde deneyimsizim. Bilgisayar mühendisliği, ee mühendisliği, uçak mühendisliği, gemi mühendisliği sizce bunlardan hangisini seçmeliyim? Yani ileride iş imkanı daha çok olan bir meslek seçmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgisayar mühendisliği(ama İngilizce okuyup yurt dışı iş bulursun rahat). Türkiye'de kalmak için bu saydıkların arasında en fazla gemi mühendisliği kolay iş bulur ama orada çalışma süreleri gerçekten çok fazla.

Önemli olan senin hangisi ile ilgileneceğindir. Düşündüğün tüm bölümlerin çalışma şartlarını incele. Sakin bu kadar sıralamaya girdim, bu bölümler tutuyor diye manavdan elma alır gibi tercih yapma.

Kanka ilgi alanın hangisiyse ona yönelmelisin. Eğer elin bu işlere yatkınsa ilk olarak ee öneririm.

Hocam hepsi güzel ama ben seçecek olsam uçak mühendisliğini seçerdim. Havacılık sektörü gelişiyor çünkü.

Anladım. Elektronik elektrik mühendisliği nasıl acaba? Bu sıralar aklıma çok yatıyor fakat fazla bilgim olmadığı için bilemiyorum.

Kanka ilgi alanın hangisiyse ona yönelmelisin. Eğer elin bu işlere yatkınsa ilk olarak ee öneririm.

Benim de aklıma çok yatıyor bu fakat 2. aşama YÖK Atlas'tan aralık bakıyorum da sıralamama göre mesela baktığım aralıkta en alt sıralamayla alan üniversite her şekilde daha mı iyi yoksa araştırmalı mıyım? Cidden bu işlerde çok cahilim.

Kankam açıkça söylemek gerekirse burada sorarsan daha fazla kafan karışır. Bence gir Google'a ve hepsini araştır.

PC ve elektrik müdensli arkadaşlarım var istersen onlarla müsait olduğunuzda görüşme sağlarım onlardan dinle birisi çü elektrik mezunu biri çü bilgisayar mühendisi.

Kanka ben de bu sene sınava girdim ilk defa. 10 yıllık hayalim olan bilgisayar mühendisliğini yazacağım. Mesela şuan orta-üst seviye python ve temel seviye c# biliyorum. Yaklaşık 10 tane proje yaptım. Bilmem kaç gün boyunca bilgisayarın başından kalkmadan bu projeleri bitirmeye çalıştım, gayret ettim, uykusuz kaldım. Ama bu benim ilgi alanım ve ben bunları zaten göze aldım. Yani kısacası ilgi alanına yönel, neyi sevip sevmediğini sen biliyorsun ben değil.
He illa diyorsan kesin geleceği olan iş, elektronikte asla iş bitmez. Ama işte ben mühendisliğin teknik kısmını sevmiyorum mesela.

Dostum senin için demem ama tekniker kısmına yönelin işin elektrik alanında gerçekten iş bulma süreleri ve kaliteli bir teknikerin çalışma şartları bir mühendisden daha iyi oluyor işe başlarken hem daha kolay hem de maaş farkı arasından elektrik sektöründe ucurum olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…