İş istasyonu bilgisayarları nasıl bir şey?

Makaleler
49
Merhaba,

İş istasyon bilgisayarları tam olarak nasıl bir şey? En güçlü oyuncu bilgisayarlardan daha da mı güçlü?

Büyük veri setleri ile çalışıyor galiba. Akakçe'den baktım ama kesin bir bilgi edinemedim. İnternette de araştırma yaptım ancak tatmin edici bilgi yok. Size sormak istedim.

İyi sosyaller.

En güçlü oyuncu bilgisayarlardan daha da mı güçlü?

Katlarca. Mesela Threadripper 9995WX, 9950X3D'yi cebinden çıkartır. Ama bu oyunlarda daha fazla FPS anlamına gelmez. Profesyonel işlerdeki iş yüklerini çok daha kapsamlı ve hızlı yapmayı sağlar.

Bir PowerMac G5 Workstation görmüştüm uzun süre önce. Çift G5 işlemcisi ve 16GB RAM'i vardı.
Çift işlemcisi olduğu için veri işleme konusunda Core 2 Duo Extreme sistemlerle aşık atabiliyordu diye hatırlıyorum. Amacı oyun oynamak olmadığı için grafik konusunda kaslı değildi ancak işlem gücü bakımından zamanının ötesindeydi bir de çok ısınıyor ve elektrik harcıyor diye duymustum bu bilgisayarlar.

Keza çift Xeon yüklü bir Dell tower da görmüştüm o da benzer bir hikayeye sahipti.

Günümüzde nasıl sistemler vardır kim bilir.

Merhaba,

İş istasyon bilgisayarları tam olarak nasıl bir şey? En güçlü oyuncu bilgisayarlardan daha da mı güçlü?

Büyük veri setleri ile çalışıyor galiba. Akakçe'den baktım ama kesin bir bilgi edinemedim. İnternette de araştırma yaptım ancak tatmin edici bilgi yok. Size sormak istedim.

İyi sosyaller.
Çoklu işlemlerde tabii ki öyle, aralarında devasa çekirdek sayısı farkı var. Ancak 9800x3d ile CS2 karşılaştırması yaparsan 9800x3d kazanır. Çünkü çekirdekleri buna göre dizayn edilmiş, 3d v-cache sayesinde kendi önbelleğiyle çok hızlı aktarım yapabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı