İş sözleşmesi haklı olarak feshedilebilir mi?

10.02.2024 tarihinden itibaren çalışmakta olduğum Atlas** *** unvanlı işyerinizde, çalıştığım süre zarfında ücret ödemelerimin bir kısmının elden ve kayıt dışı olarak yapılması, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 32. maddesi ile 4857 sayıli İş Kanunu’nun Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmeliğe aykırılık teşkil etmektedir.

İş Kanunu’na göre, işveren ücret ödemelerini banklar aracılığıyla ve tam olarak yapmakla yükümlüdür. Elden ödeme uygulaması, ücretin usule uygun ve şeffaf şekilde ödenmediğini göstermekte olup, iş ilişkisini temelinden sarsan bir güven kaybına neden olmuştur.

Bu sebeple, iş akdimi 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 24/II-e maddesi uyarınca, haklı nedenle ve bildirimsiz olarak feshettiğimi bildiririm.

Yasal hak ve alacaklarımın tarafıma yasal süre içrisinde eksiksiz şekilde ödenmesini arz ederim.

Tam olarak bu şekilde yazdım

Hocam çok iyi özetlemişsiniz elinize sağlık, bende şuan tam olarak gittiğiniz yoldan gidiyor gibiyim. Eğer beni sadece işten çıkarırlarsa bile işime gelir çünkü bir süre işsizlik maaşı alabilirim bu da 6 ay gayet güzel götürür. Ama kıdem konusunda biraz ısrarcı olacağım, ki şuan fesih dilekçesine baktığımda sorunsuz bir şekilde beni işten çıkaracaklarını ve kıdemimi vereceklerini umut ediyorum

Son düzenleme:
Bence gayet iyi olmuş. O zaman anladığım kadarı ile tüm haklarını isteyeceksin? Yani iş mahkemeye gidecek.

İşsizlik ödeneği şartını yerine getiriyorsan sorun yok, umarım öyle çıkarırlar. Ama hiçbir işveren kıdem konusunda esnek değil, git mahkemeye ara hakkını diyorlar. Verecekleri para 2 sene de çerez parasına döneceği için uğraşalım istiyorlar.

Bence gayet iyi olmuş. O zaman anladığım kadarı ile tüm haklarını isteyeceksin? Yani iş mahkemeye gidecek.
İşin mahkemeye gitmesi ve bu elden verilen para meselesinin ortaya çıkması demek malum şirketin işçi başına neredeyse minimum 50 60k arası cezaya ek vergi kaçırma ve sgk müfettişlerinin durumu tamamen incelemeye alması demek o da epey bir şey yapıyor

Evet son 3 yılda 600 primim bu ay sonu itibariyle doluyor ve kalan son şart da yerine getirilmiş oluyor

O dediğin için ekstra ihbar gerekir. İhbar ederim diyorsan sorun yok.

( Bende mahkeme açıldıktan sonra ihbar edeceğim işyerini de, mesai ücreti ödemedikleri için )

O dediğin için ekstra ihbar gerekir. İhbar ederim diyorsan sorun yok.

( Bende mahkeme açıldıktan sonra ihbar edeceğim işyerini de, mesai ücreti ödemedikleri için )
İşi ne kadar yokuşa sürdüklerine bağlı olarak değişir hocam (!) . Devletin koyduğu kurallar herkes içindir, gerekliyse şikayet de etmek boynumuzun borcudur, öyle değil mi hocam hahahahah. Allahtan kanıtlayabileceğim bir durum o sebepten x2 rahatım

Tek sıkıntı davaların çok uzun sürmesi harici işçi mahkemeleri genelde hep işçi lehine zaten. Firmalar da bunu biliyor ama davaların uzun sürdüğünü bildikleri için 2-3 sene o paranın peşinde koşturuyorlar, sırf gıcıklık olsun diye.

Umarım senin mesele mahkemeye gitmeden çözülür yoksa dediğim gibi en az 2 sene var.

Ufak tedirgin oldum ama çok uzamayacağından emin gibiyim, bakalım sabah belli olacak neyin ne olduğu. Teşekkür ederim hocam aydınlattığınız için, gerçekten de beynim rahatladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…