İş ve oyun için i7 6700K Skylake Sistem

aebatirel

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır para biriktirdiğim ve en son 5bye bu sitemi toplayacağım. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.
Bu bilgisayarı toplarken özellikle yeni teknolojilerle uyumlu olacak beni senelerce idare edecek eskidiği zaman bir iki parça değişikliği ile kendine gelebilecek bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem 5 bin tl mümkünse daha az. Sistem aşağıdaki gibi;
İşlemci: Skylake i7-6700K
Anakart: Asus Z170 (bir sürü modeli var hangisini kullanacağımı bilemedim.)
SSD: Samsung pro 256 gb
HHD: 2TB olmalı ama hangi marka bilemedim 7200RPMde herhangi bir tane olabilir herhalde.
RAM: Şimdilik bir tane 8gb düşünüyorum ileride sıkıntı olursa alırım bir tane daha. Marka öneriniz varsa lütfen söyleyin.
Kasa:CoolerMaster NSE-N400 600W MisT ATX düşündüm nasıldır bilen var mı?
COOLER MASTER NSE-N400 600W MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA
ekran kartı olarak GTX970 düşünüyorum ama hangi marka karar veremedim vatan bilgisayardaki adam msi kötü çabuk bozuluyor en iyisi asus demişti ama forumlarda evganın soğutmasının daha iyi olduğu söyleniyordu.
Bu sistem hakkında bazı sorularım olacak.
HHD'de bulunan bir dosyayı SSD'de yüklü bir yazılımda açmaya kalksam hızda bir sıkıntı olur mu?
Profesyonel ekran kartları çok pahalı. Oyun ekran kartı alıyorum internette oyun ekran kartlarıyla da profesyonel programlarla iyi performans alındığı yazıyordu. Bu ekran kartı yerine AMD ekran kartı daha mı iyi olur? Ama bu sefer de oyun oynarken optimizasyon sıkıntısı çıkmasından korkuyorum. Kullanacağım programlar aşağıdaki gibi;
Unity3D
3DSMax
belki Maya
Autocad
Unreal engine
Visual studio
Revit
Blender
Sony Vegas Pro
(biliyorum programlar birbiriyle çok alakasız gözüküyor İnşaat mühendisliği öğrencisiyim ama hobi olarak oyun geliştime ve programlamayla uğraşıyorum)
Bunlar dışında şöyle olmasa daha iyi yada şöyle olsa daha iyi yada bu parça gereksiz dediğiniz bir şey varsa söylerseniz sevinirim.

Çok dağınık yazmışsın yazıyı daha düzgün yazarsan yardım etmek isteyenlerin işini kolaylaştırırsın.

yukarıda toplanılan sistem güzel gibi ama benim ilave sorularım olacak. şöyle ki:
  1. arkadaşın da sorduğu gibi, Z170 anakartlardan fiyatları 400₺ ile yaklaşık 1.000₺ arasında olan modellerden hangisini neye göre seçmeliyiz?
  2. işlemciyi "K" serisi yerine son günlerde çıkmış olan "i7 6700" almak yeterli olmaz mıydı?
  3. işlemci soğutucu ve kasa noktasında yine büyük fiyat farkları var. bu noktada görsellikten ziyade işimizi görecek en uygun fiyatlı kombinasyon ne olabilir?
bu soruları soruyorum çünkü benzer bütçe ile bir sistem de ben toplamak istiyorum ancak ben bu bütçenin içine 24" bir de monitör koymak istiyorum. yukarıdaki sistemden nasıl tasarruf edip monitör alınabilir?

Ayrı bir konu açın. Daha iyi olur. Bu konu eski.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…