İş yerinde zorbalanmak ve abiden fırça yemek

Emir Usta

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2 hafta önce gurbete gitmiştim. Bugün sabah abimi aradım biraz konuştuk sonra "dayanamıyorum artık yoruldum" dedim. Bunu dememden sonra bana çok fena bir şekilde telefonda bağırdı "senin gibi kardeşim yok benim" dedi. Sonra bende ağlayarak bindim otobüse geldim evime. Sonra iş yerinden abimin arkadaşı aradı niye habersiz kaçtın diye. Sonra o da bana sil numaramı bir daha görüşmeyelim dedi. Sabahtan beri ağlıyorum ve artık iş yerindeki öz güvenim kalmadı. Evimi özlemiştim ama hevesimi kursağımda bıraktılar. Şimdi bu bana trip atan adamlar benden 16 yaş büyük ve benim çok zoruma gitti çok kafaya takıyorum. En üzüldüğün şey ise öz güvenim sıfırlandı ve tekrardan gelmesini istiyorum. Öz abim bana küsüyorsa kendisi bilir. Artık insanlara saygı duydukça tepemizde çıkıyorlar. Böyle derdimi paylaşmak istedim. Herhangi bir çözüm, motivasyon falan verebilecek olursa mutlu olurum.

Hocam abiniz neden nöyle yükselmiş anlamadım?

Liseyi bitirince sigortam başlasın ve iş hayatını göreyim diye muavinliğe başlamıştım. Hayal edilemeyecek biçimde yorgunluk, moral bozukluğu yaşamıştım, günlerdir evimden uzaktaydım, dedem yaşındaki şoförler bana bağırıp çağırıyordu, bazen ben de dayanamayıp tartışıyordum. Evdekilerle konuşayım dedim, çok sinirliydim, babama işi anlattım 'bir şey olmaz, çalış çalış" dedi, iyice sinirim katlandı, daha kötü oldum, sonra annem telefona geçti " Sadece birkaç hafta çalışacaksın, bunu zorluk değil de kısa süreli bir tecrübe, bir eğlence gibi düşün" dedi, öylesine bir ferahlama geldi ki acayip rahatladım. Yalova otogarının üst tarafındaydım, Temmuz sıcağı yakıyordu, bu rahatlamayla sanki banka hesabında milyonları olan adam rahatlığıyla salına salına otogara geldim ve sonraki günler de nispeten çok daha rahat geçmişti.

Ama şöyle bir şey var, babamın yılları çalışmakla geçmiş, annem ise o kadar çalışmamış. Babam duygusallığa girmeden direk kitabın ortasından konuşuyor, annem ise daha rahat konuşuyor. Yani benim babamın veya senin abinin yanlış söylediği bir şey yok, hayatı görmüş, kolay olmadığını öğrenmiş insanlar, bu yüzden sert konuşurlar. Eğer ben bugün o muavin olduğum halimle konuşacak olsam babamdan bile daha sert konuşurdum

Hocam abiniz neden nöyle yükselmiş anlamadım?
İşi o ayarlamıştı ve işyeri sahibi arkadaşının yakınıydı. Biraz mahcupluk hissi. Kızmasın da tamamen haklı ama bana dediği o lafı hiçbir zaman unutamam.

Sorun yok insanlar kızabilir ama senin gibi kardeşim yok ne demek? Evime geldim enerjim düşük motivasyonun düşük özgüvenim düşük. Bildiğiniz eve geldiğime pişman oldum. Geri gidemem de çünkü artık adamda gelme dedi

Biraz abartmış, yoksa kardeşim yok dedi diye yok mu oldunuz? Açık konuşmak gerekirse yanlış yaptınız, orada kalmak muhtemelen evde kalmaktan daha az moral bozardı. Sağlık olsun, belki başka bir iş vs ayarlar evden uzaklaşırsınız, öyle yapmaya çalışın. İşe gitmeyip evde kalsanız bile kısa süre içinde aranız düzelir

Peki kendimi bugün aşırı tuhaf ve kötü hissetmem normal mi? Diğer şehre alıştığım için burası bana tuhaf mi geldi? Abim kızdığı için günüm sıkıcı ve monoton mu geçiyor?

Peki kendimi bugün aşırı tuhaf ve kötü hissetmem normal mi? Diğer şehre alıştığım için burası bana tuhaf mi geldi? Abim kızdığı için günüm sıkıcı ve monoton mu geçiyor?

Ya kardeşim mantıken abinle, evle aran bozuluyor sonra çıkıp bir de eve geliyorsun, harika mı olacaktı? Dalga mı geçiyorsun anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…