İş yerinden çıktıktan sonra tekrar çıkış bildirilmeli mi?

Makaleler
8
Daha fazla  
Eylül ortalarında iş yerinden çıkışımı istemiştim. Defalarca dile getirdim, rica ettiler idare etmem için. Elemanları yoktu ben çıksam zor durumda kalırlardı.

1 aydan fazla bir süre geçti. Kasım'ın ilk haftasında çıkmam gerekiyor tekrar çıkış bildirmem gerekir mi? Şu an çıkmam gerektiğini bilmiyorlar. Ama ben zaten daha önceden çıkış vermiştim. Resmi olarak sıkıntı çıkar mı? Herkes çıkacağımı biliyordu ve yazılı da belirtmiştim ama kaldım ve aradan zaman geçti. Sizce tekrar bildirip 15 gün bekleme gibi sorun çıkarırlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstifanızı yazılı bir metin olarak bildirdiğiniz sürece sigorta ve iş kanunun 03 kodlu maddesine göre işçi tarafından fes edilen belirsiz süreli iş sözleşmesi artık geçersiz sayılmaktadır.

Bu bahsettiğim 03 kodunu araştırıp detaylarına bakabilirsiniz.

Fakat burada siz kendinize yakışanı yapın lütfen. Daha önce söylemiş ve bildirmiş olmanız bunu tekrar yapmanıza engel değil. Siz üstünüzden tüm sorumluluğu kaldırın. Firmadan alacaklarınızı tahsil ettiyseniz eğer ya da umursamıyorsanız yapmanız gereken istifanızı yazılı ve imzalı şekilde vermek ardından kalan hayatınıza devam etmek olacaktır.

Teşekkür ederim. Haber vermeden çıkma gibi bir niyetim yok, 15 gun önceden belirtirim her zaman. Tekrar yazı vermeme gerek yok diye düşünüyorum ama yine önceden kendilerine haber veririm.

Teşekkür ederim. Haber vermeden çıkma gibi bir niyetim yok, 15 gun önceden belirtirim her zaman. Tekrar yazı vermeme gerek yok diye düşünüyorum ama yine önceden kendilerine haber veririm.
Üstadım eğer iş veren tarafından bir sorun yaşamayacaksan bunu yapabilirsin elbette ama şu da var. Verdiğin istifa mektubunu saklamışlar mı? Eğer kayıtlarında yoksa ya da evrak teslim alındığına dair senin elinde bir şey yoksa bu sefer sonrasında başın ağrıyabilir. Sen işini garantiye al. İstifanı yazılı imzalı şekilde ver. Verdiğin gün hadi eyvallah der çıkarsın. Tekrar 15 gün beklemene gerek yok.

Açıkçası haber vermeden çıkana da hiçbir şey yapmıyorlar. Shift belliyken sabah iş başlangıcında istifa edip giden bile çok oldu. Haber verip çıkanı da görmedim. Ben üstüme düşeni yapıyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…