ISG Stajyer Ücreti Nasıl Hesaplanıyor?

Canary27

Megapat
Daha fazla  
Merhaba ISG Sabiha Gökçen'de stajyerim. Gelen mailde asgarinin %30'u ödeneceği yazıyordu lakin aklıma bir sorun takıldı. Normalde stajyer ücreti günlük 221TL'ye denk geliyor lakin ben geçen ay 8 gün 12 saat çalışmama rağmen normal çalışanlar gibi 8 gün için 3536 TL para aldım ayın 1'inde bu da 442 TL'ye denk geliyor günlük. Ben ise iş bitimi toplam 6600 TL normal olan ücreti almayı bekliyordum böyle bir para yatınca aklım bayağı bir karıştı. Asıl sorun şu bu para %30'a mı tamamlanacak bu ay yoksa günlük ücrete bakıldığında bu ay 16 gün çalıştım 7000 TL yatması gerekiyor. Sonra ki ayda 2500 küsur olması lazım. Total'e baktığımızda 13000 küsur bir para yapıyor. Normale göre fazla ve diğer çalışanlar ile aynı mesai günleri ve saatleri içerisinde çalıştığımız düşünüldüğünde fazla para yatması mümkün mü? Kimsenin doğru düzgün fikri olmadığından bu konu hakkında sizlere sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de staj yapıyorum, asgari ücretin 3’te 1’ini alacağım. Üniversite stajı, 7400 TL. Yerden yere göre değişiyordur da bu miktar bazında vermesi gerekir altını veremez. Normal işçi saatleri neyse ona göre çalışırsın, okulun belirlediği tarihlere göre de defteri doldurursun. Bizim ülkede işler böyle maalesef.

Benim de üniversite stajı 12 saat çalışıyoruz diğer çalışanlar gibi. Dediğim gibi ayrıntılı bahsettim bu para konusu çok kafamı kurcalıyor. Normalde hesaplanan asgari staj parası 8 saat üzerinden hesaplanmış çünkü.

Benim de üniversite stajı 12 saat çalışıyoruz diğer çalışanlar gibi. Dediğim gibi ayrıntılı bahsettim bu para konusu çok kafamı kurcalıyor.
İş yerine de bağlı eğer çalışma miktarına göre ücrette değişiklik yapılıyorsa seni de ona göre değerlendirmişlerdir. Karma karışık olması normal çünkü belirli bir standardı asgarinin 3’te 1 olayı harici yok diye biliyorum.

Umarım hakkım olanı verirler çünkü normalin üstünde bir gayret ile çalışıyoruz ve mantığım, hesaplamalarıma göre 7000TL yatırmaları gerekiyor. Detaylı saat ve gün bazında hesaplamalarımı zaten yukarıda ayrıntılı ilettim. İlla ki bu %30 kuralına kati suretle uyulması gerekli diye bir yasa ve kural da göremedim şahsen araştırdım baya.

Stajyer adama mesai yaptırmak ayrı bir olayda benim de bildiğim kadarıyla 1 ay çalıştın asgari ücretin yüzde 30'unu maas olarak hak kazandın. 9 saatin üzerini mesai olarak yatirmasi gerekiyor mesai saatlik hesaplanır. Mesai saat ücreti de maaşına göre hesaplanır.

Şimdi bizde şöyle o detayı da eklemeliyim 2 gün çalış 2 gün tatil şeklinde klasik 12 saat çalışma düzeni uygulanıyor diğer çalışanlar gibi. Yani stajım 16 Temmuz'da başladı 11 Eylül'de bitecek 30 iş günü zorunlu stajım. Eğer ki ayın 1'inde yatan 3536'nın üzeri 3000 TL ile tamamlanacak ise %30 kuralı suretiyle diğer çalıştığım günler ne olacak o halde sorun asıl burada başlıyor.

Hiç öyle bir calisma şekliyle çalışmadım bir şey diyemiyorum.

Hiç öyle bir calisma şekliyle çalışmadım bir şey diyemiyorum.
Hakkımızın yenmeyeceğini umut ve dua ederek bu gece yatan miktarı beklemekteyim umarım hüsran olmaz yoksa bu saate ve emeğe deliririm. Keza hakkımı aramaya girsem ne yapacağım onuda bilmiyorum lakin birşeyler yapmam gerekir inşallah kötü olmaz.

Son düzenleme yatan para tahmin ettiğim gibi gerçekleşmiş kötü senaryo gerçekleşmemiş bulunmakta. Er kişi olarak mutlu olmaktayım. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…