İşi bırakmalı mıyım?

Gabriel Barsch

Centipat
Arkadaşlar merhaba yaşım 16, ben okulu açıktan okuyup dershaneye gidiyorum harçlık olsun diye işe girdim haftada 3 gün çalışıyorum, sabah 8.30'da başlayıp akşam 19.30'da bitiyor bazen 8'ı buluyor normal günlük 450 lira veriyor ama müşteri bana bugün 100 lira bahşiş attı bugün ilk günüm, oturmama müsaade vermiyorlar iş olmasa bile iş yapmamı istiyorlar yok şurayı sil falan 11 saat çalışıyorum; bütün işi küçük olduğundan bana yüklediler, sizce çıkayım mı?

Yaptığın iş nedir bilmiyorum ancak işe yeni başlayanlar (genelde sanayide) bu şekilde kullanılırlar. Sen işi kapmaya bakıcaksın. Sabret işi öğren ama geçici girdim işim olmaz dersen başka yer bul.

Bir adam gelip bütün bir gün bir iş yapıyor ise bence alacağı günlük 1000 liradan az olmamalı. Ancak yaştan dolayı biraz gerileyebilir yine de 450 çok az geldi bana. Daha iyi yer bulabiliyorsan değiştirebilirsin.

Birde dinlenmeme pek müsade vermiyorlar, iş olmasa bile çalışıyorum.

Bırakın aylık aldığınız ücret asgarî ücret bile değil ucuza işçi bulmuşlar tabii ki de kullanırlar.

İşi iş olarak yapmayacaksan çık ezilmenin manası yok harçlığını bir şekilde çıkartırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…