Işığı yanmayan PS5 DualSense orijinal mi değil mi?

AKA CABBAR JR

Kilopat
Geçen gün idefix arayıcılığıyla kafkasda" isimli bir satıcıdan uyguna PS5 DualSense satın aldım. Ürünün kutusu açılmamış bir sıkıntısı çiziği vs yoktu ama ürünün kutusu çekçeydi sanırım derin batarya modundaymış. Uzun zamandır beklediği için şarja taktım bekliyorum. Herhangi bir belge yok fakat kutunun bandrolünün üstünde kafkasda" güvencesiyle 2 yıl garantili falan yazıyor. Cihaz şu an şarjda ve içime bir kurt düştü nasıl anlayabilirim? Eşleme hariç ışığı da yanmıyor. Şarja koydum bekliyorum param boşa gider diye ödüm patlıyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-15 saat 15.44.12_57616d80.jpg
    86,1 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-10-15 saat 15.44.43_b0d681e2.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-10-15 saat 15.49.42_480de362.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 5
  • WhatsApp Görsel 2025-10-15 saat 15.50.12_3a030605.jpg
    79,9 KB · Görüntüleme: 5

Kontrolcüyü DualSense X uygulamasına bağlayın. XBOX360 olarak gözüküyorsa geçmiş olsum.

Hocam DSX var ama zaten ürünü tanıtamıyorum. Biraz araştırma yaptım ufak da olsa xoxo logolarından var ben biraz zor görsem de - tuşlar sessiz çalışıyor satıcının yorumlarında da çok bir sorun şikayet vb rastlamadım aldığım yerden. Daha henüz kullanmak için test bile edemedim ama düşünmekten başım ağrıyor şu an.

. Kutu tasarımı​

• heighten your senses™” yazısı, altındaki çok dilli açıklamalar (özellikle “zostři své smysly / eljesítsd az érzékeidet” vb.) Avrupa Birliği (CE) bölgesine ait orijinal Sony ambalaj dizaynı.
  • Alt kısımda “haptic feedback / adaptive triggers / built-in microphone / signature comfort” başlıkları ve mavi ikonlar da birebir resmi Sony ambalaj stiliyle uyumlu.
  • Baskı kalitesi yüksek, yazı tipleri doğru. Klon kutularda genelde font farklı veya soluk olur.

2. kumandanın ön yüzü​

• Touchpad, PlayStation tuşları ve analoglar tam orantılı. Klon modellerde D-pad veya touchpad çizgisi yamuk durur.
  • Tuş renkleri orijinaldeki gibi şeffaf-gri tonlu, sahte ürünlerde mat beyaz veya kirli gri olur.
  • Mikrofon deliği, ışık çubuğu ve hoparlör ızgaraları tam yerinde.

3. arka yüz ve etiket​

• Sony” yazısı üstte kabartma şeklinde net duruyor, bu orijinal üretimlerde kullanılan lazer kabartma fontu.
  • Etiket kısmında CE, ukca, weee (çöp kutusu) simgeleri ve model numarası (CFI-ZCT1W) net seçiliyor. Bu, Sony'nin ilk jenerasyon DualSense model kodudur.
  • Etiketin hizası ve gri tonu da doğru; klonlarda genellikle daha açık veya yamuk basılı olur.

4. şarj girişi ve malzeme​

• Type-C girişi çevresinde “koyu gri plastik” kenarlık var, bu da orijinaldeki detaylardan biri.
  • Alt dokunun yüzeyi mat ama mikroskobik PlayStation sembolleriyle kaplı; bu desen sahte ürünlerde bulunmaz.

sonuç​

Bu ayrıntılar ışığında, kontrolcün:

%99 olasılıkla orijinal Sony DualSense (CFI-ZCT1W Avrupa versiyonu)

ChatGPT bu analizi yaptı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…