Işık Tabanlı İşlemci Üretildi!

Colorado Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, ışık tabanlı işlemci geliştirdiklerini duyurdu!
İçinde bulunduğumuz yıl bilimsel buluşlarla dolu olabilir ancak Colorado Üniversitesi 2015 yılını büyük bir patlama ile bitirmeye kararlı.
Üniversite araştırmacıları veri iletimi için elektrik yerine ışık kullanan ilk tam donanımlı işlemciyi oluşturmayı başardılar. Işık tabanlı işlemci aynı zamanda gelecekteki üretici ve tüketicileri heyecanlandırmaya yetecek derecede düşük bir enerji tüketimine sahip.
Yeni yonga, milimetre kare başına saniyede 300 gigabit bant genişliğiyoğunluğuyla, standart bir işlemciden 10 ila 50 kat daha fazla hız sunabiliyor. Araştırmacılar sadece 3 x 6 millimetre ebatındaki çip üzerine, iki işlemci çekirdeği ile 70 milyon transistörün yanı sıra 850 fotonik bileşeni sığdırmayı başarmış durumdalar.
İşlemci piyasadaki elektrikli işlemcilerden daha iyi performans sunabilirken, tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmadan işlem gücünde çarpıcı iyileştirmeler yapabilme potansiyelini gösterebiliyor.
Kaynak:2015'in son bombası: Işık tabanlı işlemci
Standart bir işlemciden 10 ila 50 kat daha fazla hız... Düşündürücü...
 
Kendi kullanımınız için düşünmeyin arkadaşlar. Bu sayede işler daha hızlı ilerler son kullanıcıya gelmesi en az 5 yıl alır zaten. Rekabetin artacağı düşüncesi fiyatları düşürür. Bu açıdan bakmalıyız. :)
Öyle zaten, hatta 5 yıldan fazla bile sürebilir son kullanıcıya erişmesi.
 
:)Fiber optik kablo teknolojisini araştırırken dedim acaba mikroçipler böyle çalışsa ne olur demiştim. Aklımdan geçiyor onlar yapıyor. :lanet:
 
:)Fiber optik kablo teknolojisini araştırırken dedim acaba mikroçipler böyle çalışsa ne olur demiştim. Aklımdan geçiyor onlar yapıyor. :lanet:
Ben de daha önce bir proje geliştirmiştim diyabet ile ilgili ama kağıt üstünde kaldı. Aradan birkaç ay geçti gerçeğini yapmışlar. Deli oldum, şimdiye milyoner olurdum. :lanet::lanet::cry::cry: Hala sinirliyim...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı