Işık Üniversitesi yazılım mühendisliği nasıl?

Lebowski11

Hectopat
Işık Üniversitesi yazılım mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği ya da direk Işık Üniveristesin'de okuyan birisi yazabilir mi? Tercih yapacağım ama Işık Üniveristesi hakkında bazı şüphelerim var. Bölümünde okuyan varsa yazabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar programcılığı okuyan biri olarak sana bir fikir vermek istiyorum dostum. Tabiki iyi bir üniversite de öğrenim görmek fark yaratır. Çoğu zaman üniversitelerde öğretilen yazılım dilleri, veritabani dersleri vs. Bunları her üniversitede aynı şekilde öğretilir. Bunda mühim olan senin bu bilgilerin üstüne ek olarak kendi tecrübelerini ve deneyimlerini ekleyerek edindiğin bilgiyi pekiştirmek ve işinde profesyonelleşmektir. Işık üniversitesi veya farklı bir üniversite, mesleki kişiliğini ve tecrübelerini kendin belirlersin.

Yazılım mühendisliği mezunu olarak tavsiyem, ODTÜ Marmara gibi isimli bir üniversite olmayacaksa diğerlerinin bir farkı yok. Yazılım dünyası okulda öğrenilecek bir bölüm değil, bireysel çalışma yada sektör tecrübesiyle gelişirsin. Herhangi bir üniversiteye gir bitir diplomanı al kafi.

Üniversitedeki hocalar gelir gider sürekli. İyi hocalara denk gelmezsen verimsiz yıllar geçirebilirsin, biraz şans işi. Üniversitenin konumu, ücretleri vb değerlendirmen daha doğru. Eğitim kısmını ilk seneden itibaren bireysel ilerletirsen 2. 3. sınıftan itibaren para kazanmaya başlarsın.

Aynı şeyi Bilgisayar Mühendisliği içinde söyleyebilir miyiz ?

Aynı şeyi Bilgisayar Mühendisliği içinde söyleyebilir miyiz ?

Aynen zaten çok farklı dünyalar değil. Yazılım mühendisliği 2012 yılında (benim üniversiteye girdiğim yılda) sadece Elazığ Fırat Üniversitesinde vardı. Yeni yani, bundan önce aynı dersleri Bilgisayar bölümüne anlatıyorlardı.

Şöyle söyleyeyim, yazılım dünyası Github gibi platformlarda yürür. Ama okulda 4-5 senelik eğitim hayatınızda güncel yazılım dillerini öğrenme ihtimaliniz düşük (anlatsalar bile çok giriş seviyesi ve yüzeysel olur) ve Github'ın adını okullarda duymazsınız bile.

Evet @khoomei adlı arkadaşımızın da dediği gibi Marmara Üniversitesi veya ODTÜ gibi üniversitelerden çıkan bir öğrenci de boş çıkmaz asla. Çünkü orada ki eğitim havası bir başkadır. Özel üniversitelerde üniversite ortamı ve hocalar öğrenimde büyük bir etkendir. Bazen tabiri caizse çok kıl hocalara denk gelebilirsiniz. Mesleki öğrenim tarafında sizi soğutabilir veya tam tersine derse olan ilginizi arttırabilir. İyi bir devlet üniversitesinden öğrenim görmek fark yaratır. Özel üniversitelerin çoğunda genelleme yapabiliriz birkaçı haricinde neredeyse hepsi aynı şekilde size öğrenim sunar.

Evet @khoomei adlı arkadaşımızın da dediği gibi Marmara Üniversitesi veya ODTÜ gibi üniversitelerden çıkan bir öğrenci de boş çıkmaz asla.

Eğitimin yanı sıra bu üniversitelerin ismi marka. Sektörde yükselmek için işinize yarar. ODTÜ bilgisayar mezunuyum demekle X üniversitesi mezunuyum demenin arasında dağlar kadar fark var.

Ziraat Teknoloji'de çalışmış birisi olarak, üst makamlardaki müdürler yöneticiler vb neredeyse tamamı bu tarz üniversitelerden mezun. İsmi önemli değil X, Y, Z üniversitelerinden bu tarz kurumsal yerlerde üst makamlara istisnalar illa vardır ama çıkılamıyor.

Hocam yazılım alanında genel olarak iş sana kalıyor.Bu öğrenmeye açlığın ve ingilizce bilginle orantılı olarak değişiyor.Şu bir gerçek,iyi hocaların bulunduğu üniversitelere(bunlar da iyi üniversiteler) gittiğinde belli eğitim seviyesinden geçmiş kişiler geleceğinden dolayı arkadaşlarının ve hocalarının sana katacağı vizyon oluyor ve bu erken gelişmeyi ve konulara daha hakim olabilmeye olanak sağlıyor.Ama bu olmazsa eğer,açığı kapatmak yine sana kalıyor.Yani ikinci cümlemi yine okuman gerek.Hocalarla alakalı genel bilgileri ise YÖK Atlas'tan ve üniversite sitesinden hocaların öz geçmişlerine bakarak fikir edinebilirsin.

Evet biraz da bu yüzden iyi bir üniversiteden mezun olmak daha önemli. Sonrasında kariyer basamaklarında fark yaratarak çalıştığınız şirkette kendinizi ön plana çıkarmak zorunda kalmazsınız. Fark zaten yöneticilerin gözünde oluşmuş oluyor. Tabiki işini ehli olan birisi olduktan sonra.

Adı sayılı üniversitede olmak artık bir ifade etmiyor artık. "İş tecrübesi ve yetişmiş eleman" arıyor artık piyasa. Kendini yetiştirmen yeterli o konuda, boş durma hiç, sürekli araştır bilgi edin.

Github okullarda öğretiliyor bu arada, Bitbucket kullanılıyor alternatif olarak bazı okullarda.
Anlatılan diller ve teknolojiler gayet günceldi Sakarya'da, o konuda bir sıkıntım olmadı hiç.

Okuyor musunuz, çalışan mısınız bilmiyorum ama fazla fazla kulaktan dolma bilgilerle dolduruyorsunuz gibi geldi bana. Yeni mezun çalışanım, bir çok şirket daha önce neler yaptığımı, şu an nelerle uğraştığımı, neleri araştırmayı öğrenmeyi sevdiğini soruyor mülakatlarında. Uygun bulursa deneme sonrası işe alıyor, eksiksen yetiştiriyor da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…