Isınan Laptop İçin İşletim Sistemi Önerisi

Makaleler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Arkadaşlar yeğenimin Acer Travelmate marka PC'si var Windows 8.1 kurduk çok ısınıyormuş. Ubuntu falan kursak bu sorunu azaltabilir miyiz? Windows 7 ye geri dönmek istiyordu engel oldum. Hangi işletim sistemi daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben faydası olacağını düşünmüyorum. Bana göre gidin hocam bir soğutucu alın. Gerçekten biraz da olsa faydasını görürsünüz. Hocam kuzeniniz sadece internete giren, film izleyen birisi mi?

Free dos kurun.
İşletim sistemini neden değişeceksiniz ki? Soğutmayı iyileştirin.

Uzun süredir kullanıyorsa bilgisayarın iç temizliği şart. Ardından bir de termal macun yenileyerek biraz olsun ısınmaya çare bulunabilir. Ancak ısınmayı kullanılan işletim sistemi ne kadar etkiler bilemem ancak ben size Windows 10 öneriyorum. Bilgisayarların ısınmasında en büyük rol oynayan durumlardan birisi de Flash. Flash'ı kurmayın ve AdBlock gibi yazılımlar ile engelleyin. Soğutucu da kullanmak isterseniz Zalman, Thermaltake veya Cooler Master dışında markalara hiç güvenmeyin.

Bir GNU/Linux dağıtımı kurup ardından da Xfce gibi bir masaüstü ortamı kurmanız işe yarayabilir. Ben şu an bu yazıyı on yıllık bir cihazdan yazıyorum (Donanımına falan hiç el atmadım, aldığım gibi duruyor.), Xfce masaüstü ortamı kullanarak her şeyi yapıyorum.

Dikkatlice içini aç ve temizle. Hiç bir işletim sistemi veya program ısıyı düşüremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…