Isınan MSI Vector 16 HX 255HX 5070 Ti iade edilmeli mi?

danıt222

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

2 gün önce yeni laptopum elime ulaştı, FreeDOS olarak gelen laptopuma Windows 11'i sorunsuz şekilde sürücüleri ile birlikte kurdum, ilk olarak EU5 yükledim işlemci sıcaklığım 90 derecelerde gezmeye başlayınca biraz şaşırdım.

Oyunu oynayamadan kapattım ve biraz araştırmaya başladım, ben araştırmalarımı yaparken kendi kendine kapandı ve BIOS güncellemesine girdi, BIOS güncellendikten sonra 3DS Max yükledim ve neredeyse sürekli kullanacağım için çok yüklü olmayan bir sahnede render almaya başladım. Render alırken bir sorun ile karşılaşmadım, işlem devam ederken biraz daha zorlamak istedim ve Opera üzerinden 10 farklı sekme açtım bunun yanında SketchUp üzerinden deneme yapmak için bir şeyler çizdim, hala sorun olmadığını görünce acaba bir de BF1 açar mı diyerekten oyunu açmaya karar verdim, bir yandan oyunu oynatırsa sıkıntı yoktur diye düşündüm içimden. Oyunu açmaya çalışmam ile 10 saniye içerisinde tekrardan laptop kendi kendine yeniden başlatmaya aldı ve reset attı.

Tekrar açıldığında bu sefer sadece BF 1 açtım ve yaklaşık 30 dakika kadar oynadım sıcaklık değerleri 70-80 bantlarında Ultra grafikte 144 FPS sıkıntısız oynadım, içimden daha önce masaüstü kullandığım için çok yüklenmesem iyi olur herhalde diye geçirdim ve kapattım. Şimdi eve gelince AutoCAD'i kurdum ve birkaç random çizgi çizdim ama kasıyordu ve Opera'da sadece birkaç sekme açıktı, kasma devam ederken bumm... Tekrar reset attı. Şu an bu yazıyı yazmama sebep oldu kısaca bu neden olur acaba ürünü yeni aldığım için iade etmeli miyim sizce?

255HX işlemci 5070 Ti ekran kartı 16 GB RAM mevcut sistemde.

Yorumlarınızı bekliyorum, iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

İade edin bence adamakıllı laptop alin veya evde olacaksa hep bilgisayar masaüstü alin.

Adamakıllı laptoptan kastınız nedir? Donanımsal anlamda bu aldığım model adamakıllı değil mi?

Adamakıllı dediğim bazi laptoplar oyuncu olduğu halde çok fazla ısınmıyor isinsa bile soğutma yöntemi çok iyi olanlar size lafım yok MSI laptop konusunda başarılı değil maalesef birçok kiside aynı şeyi yaşıyor ejderha gücünü böyle gosteriyor herhalde.

Şu an işlem halinde görseldeki şekilde merak ettiğim neden çökme yaşadığım?

Dosya Ekleri

• 20251111_205439.jpg
    151,2 KB · Görüntüleme: 8
Core Temp indirin sonra bunu da Microsoft Store'de Cinebench kurun teste sokun eğer çok isinirsa kapanır öyle olursa iade edin uğraşmayın.

Değerler görseldeki gibi kapanma olmadı yorumlarınızı merak ediyorum. Laptopbu şarja takınca ekran bir kere siyah olup düzeliyor bu neden oluyor.

Dosya Ekleri

• 20251111_211516.jpg
    249,8 KB · Görüntüleme: 5
Tekli çekirdek performansı sonrası değerler bu şekilde. Aslında memnunum ama bu kafama takıldı sonuçta sıfır ürün ve yüksek paralar ödüyoruz. Sizin tercihiniz ne olurdu?
Mod değişiyor ya ondandır ama memnun değilsen iade edip buradakilerin onerdigini alabilirsin.

Dosya Ekleri

• 20251111_212857.jpg
    243,5 KB · Görüntüleme: 3
Tekli çekirdek performansı sonrası değerler bu şekilde. Aslında memnunum ama bu kafama takıldı sonuçta sıfır ürün ve yüksek paralar ödüyoruz. Sizin tercihiniz ne olurdu?

Ben açıkçası laptopta ASUS'tan vazgecmezdim masaüstüm bile ASUS hiç pişman olmadim anakarti alirken bile MSI seçmedim arasında 2K fark vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…