Muhtemelen işlemci lehim atmış o sebeple Reball diye geçen tamir işlemi, çözüm bu hata yok. Ha sadece ısındı diye işlemciyi söktürüyorsa çılgınlık olsa gerekİşlemciyi çıkarıp takınca ne değişecek? Öyle bir soğutma yöntemi yok.
Yapman gereken öncelikle termal macunları değiştirmek. Düzelmezse ekstra işlem yapılır.
Düşüncelerin tamamiyle yanlış.Selam millet yaklaşık 1 aydır kafamı kemiren sistem ısındı hatası veren PlayStation 3 fat kasa var. Çözümü tamircinin işlemciyi çıkarıp yeniden takması fakat bunun işlemcisi tahmin ediceğiniz gibi anakartla birleşik laptop gibi.
Neyse bunu 1000 liraya aldım tamirci tamir için 1000-1500₺ istiyor ve bu parayı vermek istemiyorum.
Aklıma şöyle bir fikir geldi, herhangi bir stok fanı bunun işlemcisine monte edeceğim. Bunu yapmak için PS'yi aynı uzay sistem PC gibi kullanmam gerekecek ama problem bu değil.
PS'yi kendi kutusundan ayırdığımda nasıl açıp kapatabilirim onu düşünüyorum.
Ek olarak bunu yapan mühendisin ellerinden öpmek lazım, içerisindeki fan işlemci radyatörlerine hava üflemiyor salyangoz fan var fanın önü komple açık.
Acaba diyorum fanın önüne birkaç şey koyup radyatörlere üflemesini sağlarsam problem çözülür mü.
Evde boştayken 80° balkonda 50° çalışıyor.
2. fikrim ise 5Cm'lik fanlardan alıp radyatörün önüne koymak.
Sadece CPU ısınıyor GPU ısınmıyor.
İşlemciyi çıkarıp takınca ne değişecek? Öyle bir soğutma yöntemi yok.
Yapman gereken öncelikle termal macunları değiştirmek. Düzelmezse ekstra işlem yapılır.
Bence çokta ısınan bir alet değil içerisinde 2 tane 3 parmağımın yarısı boyutunda bir radyatör var yani Herhangibir bilgisayar işlemcisinin stok fanı rahatlıkla soğuturdu muhtemelenMuhtemelen işlemci lehim atmış o sebeple Reball diye geçen tamir işlemi, çözüm bu hata yok. Ha sadece ısındı diye işlemciyi söktürüyorsa çılgınlık olsa gerek
Düşüncelerin tamamiyle yanlış.
Fat kasa çıktığı yıl ve işlemci mimarisi sebebi ile çok büyük, bu sebeple çok ısınmakta. Kullanım alanı olarak kapalı alanlarda değil, açık ve havadar alanlarda kullanman gerek. Klasik TV altı,yanı, sağı, solu, arkası doğru bir kullanım alanı değil.
Fanı gayet iyidir. 4-5 ayda bir sökülüp kir ve tozlardan arındırıp, termal macun değişimi yapman gerekir.
Şayet işlemcin lehim atmış ise, ReBall yaptırabilirsin. İyi bir tamirci ise güzel yaparsa uzun yıllarda kullanırsın. Bu işlemi Slim model PS3'e de yaptırmıştım. 2010'da alınan ve 2017'de ReBall yapılmış PS3 hala arkadaşımın evinde çalışmakta.
İlla fantazik şeyler yapmak istiyorsan eğer, açma kapama ve cd çıkartma tuşu flex kablo ile harici bir kart olarak bağlıdır. Elektronik bilgin olmadığını anlıyorum. Bulaşmamanı önererek, lehim ile butondan veya direkt flex kablodan uzatarak konumlandırabilirsin yeni kasanda.
Bu arada PS3 Fanı oldukça yeterlidir. Gayette güzel tasarlanmış bir fandır. Hava akışı ve fan teknolojisi nasıl çalışır anlamadığın için sana öyle gelmekte. Bu havanın emilimini kolaylaştırmak için kasanın üstünü delebilirsin, Bu işe yarayacaktık. Hava kanalı ile havayı yönlendirebilirsin, fakat diğer komponentlerin soğumasını engellemen demek olur. Zira PS3 içinde anakartın altı ve üstünde alüminyum kapaklar bulunur ve pasif ve aktif soğutma ile tüm kartı soğutur.
Youtube'de birçok PS3 modu var fakat yaparken bozabileceğini unutma, Bozuk PS3'ü yaptır 1.500, modla 1.000TL derken, Sağlam bir slim kasa almak senin için daha mantıklı olacaktır. Bilgine.
İyi sosyaller.
Termal macunu yenilediniz mi? Yenilerseniz sorunun düzelir. Ayrıca iyi bir termal macunu al MX4.
İyi bir termal macunla yenile. Çünkü benimde fat model ps3 vardı, dandik termal macun sürmüştüm ps3 bozulmuştu.Yeniledim ama dandik bir macunla.
termal macun değiştirin.Selam millet yaklaşık 1 aydır kafamı kemiren sistem ısındı hatası veren PlayStation 3 fat kasa var. Çözümü tamircinin işlemciyi çıkarıp yeniden takması fakat bunun işlemcisi tahmin ediceğiniz gibi anakartla birleşik laptop gibi.
Neyse bunu 1000 liraya aldım tamirci tamir için 1000-1500₺ istiyor ve bu parayı vermek istemiyorum.
Aklıma şöyle bir fikir geldi, herhangi bir stok fanı bunun işlemcisine monte edeceğim. Bunu yapmak için PS'yi aynı uzay sistem PC gibi kullanmam gerekecek ama problem bu değil.
PS'yi kendi kutusundan ayırdığımda nasıl açıp kapatabilirim onu düşünüyorum.
Ek olarak bunu yapan mühendisin ellerinden öpmek lazım, içerisindeki fan işlemci radyatörlerine hava üflemiyor salyangoz fan var fanın önü komple açık.
Acaba diyorum fanın önüne birkaç şey koyup radyatörlere üflemesini sağlarsam problem çözülür mü.
Evde boştayken 80° balkonda 50° çalışıyor.
2. fikrim ise 5Cm'lik fanlardan alıp radyatörün önüne koymak.
Sadece CPU ısınıyor GPU ısınmıyor.
Termal macun değiştirin.