Isınma sorunu yokken laptop oyunda kapanıyor

noker

Hectopat
Arkadaşlar birkaç gündür ısınma sorunuyla uğraşıyorum. Oyun oynarken sürekli restart atıyordu ben de termal macunu değiştirip fanları temizledim. Isınma sorunu bir nebze çözüldüğünü düşünüyorum ancak laptop bu kez oyun oynarken restart atmak yerine kendini kapatmaya başladı. Sıcaklık değerlerim şöyle:

Buna göre sadece GMCH ve PCH diyot değerleri yüksek ve açıkcası ne anlama geldiklerini ya da nasıl düşüreceğimi bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinizi söylerseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz. Laptop'um resimdeki gibi;

Bu arada ilk resimdeki CPU fan hızı sizi yanıltmasın. Ben o fanı anakarttan sökerek USB ile bağladım sürekli dönmesini sağlamak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarlarda bu sorunlar birden fazla sebepten dolayı olabilir. Ama şu durumda ilk aklıma gelen; fanın bağlantısını yapmamış olmanız. Böyle durumlarda genelde fan bağlantısı yapılmadı şeklinde uyarı gelir PC'yi açarken. PC, fanı görmediği için sıcaklık birazcık yükselince kendini kapatıyor olabilir. Öncelikle tüm bağlantıları olması gerektiği gibi yapın.

Pil durumu nedir ? Pilsiz çalıştırıyorsan ya da takılı olan pil ölü vaziyette ise, elektriksel olabilir. 2 saniyelik bir güç kaybını karşılayacak kadar pil yoksa bu yuzden kapanıyor olabilir

Fanı artık eskisi gibi takmam mümkün değil malesef ama sıcaklık seviyelerini görüyorsunuz pek yüksek değil. Bu arada fanları anakarttan sökmeden öncede reset problemi yaşıyordum.Fanları o yüzden söktüm ama problem düzelmedi.Benim asıl aklımı karıştıran ''GMCH ve PCH diyot '' bu sıcaklıklardan dolayı kapanıyor olabilir mi acaba?

Prometheus laptop bataryası ölü olduğu için takmıyorum taksamda birşey değişmiyor zaten. Elektrikle ilgili bir problem olsaydı herhangi bir vakit kapanırdı diye düşünüyorum ama sadece oyuna girdiğimde öyle yapıyor.

Sıcaklıklarda anormal bir durum göze çarpmıyor. Anakart üzerinde teknik bir arıza söz konusu değilse, ilk başta da dediğim gibi; sistemin CPU fanını tespit edememesinden kaynaklı bir güvenlik olarak kendini kapatması olabilir.

Tahmin ettiğim gibi bataryasız kullanıyorsun. Kesin olmamakla beraber kuvvetle muhtemel sorun bundan kaynaklanıyor. Bataryan olmadığı için 1 saniyelik voltaj problemi kapanmaya neden olur. Oyunlarda sistemin daha çok akım çeker. Eğer voltaj problemi nedeniyle kapanıyor ise,ev ortamında ölçüm cihazları olmadan, bataryanı değiştirmeden bunu hiç bir şekilde anlaman mümkün değil.

AIDA64 ile sistem kararlılık testi yapabilirsin.

Böyle bir hata aldım dediğiniz testi yaparken. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de 1-2 defa böyle bir hata vermişti.

Bilgisayarımda minidump dosyası yok ccleaner silmiş olabilir yada mavi ekran hatası almadığım için hiç o yüzden yoktur. Sürücü güncelleştirmelerini birkaç programla kontrol ettim ama bulamadım yeni güncelleme. Bu arada bu sefer de aygıt yöneticisinde böyle bir durum var Aida64'ün oluşturmuş olduğu rapor dosyası : Report.txt Ses için falan olan birkaç küçük güncelleme var onu yapıyorum şuanda. Bu arada ilginiz için gerçekten teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…