Isınmayan flash disk önerisi

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 7700X İşlemci
32 GB 6000 Mhz Ram
1+1+2 TB PCIe 4.0 SSD
Sapphire RX 6900 XT SE Ekran kartı
ASUS ROG Strix X670E-A Anakart
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba değerli Technopat sakinleri,
Daha önceden incelemesini yazdığım Kingston datatraveler Max 512 GB flash diski kullanmaktayım. Fakat 1 GB/s ile yazma işlemine devam ederken aşırı ısıdan sonra hızları 70-100 MB/s'ye düşmekte. Isı değerleri ekte paylaştığım gibi olmakta. Bu tip ısınma sorunu yaşamayacağım sık kullanabileceğim bir flash disk aramaktayım. Type-a çıkışlarım USB 4.0 versiyon. Type-C çıkışımda USB 3.2 gen 2x2 (20 Gbps) bulunmakta. Bunlara uygun flash disk önerilerinizi beklemekteyim. Taşınabilir SSD önermeyin. Elimde taşınabilir SSD'ler mevcut fakat bazı durumlarda EFI image üzerinde çalışma yapmam gerekeceği için flash diske ihtiyaç duymaktayım. Bazı sistemlerimde SATA-NVMe kullandığımda EFI Shell sorunları yaşamaktayım. Kaynak önerilerinizde de bu şekilde hız düşmeleri yaşatmayacağı bilinen kaynakları önerirseniz memnun olurum. Kapasite minimum 512 olması gerekiyor. Bütçe olarak belirli bir sınırım bulunmamakta.

Isınmayan flash bellek yok.Ama bunu önerebilirim burada iyi yönlerini de kötü yönlerini de belirttim.

Ultra Flair kullandım önceden. Maalesef çok yavaş kalıyor. Hele ki uzun süreli dosya kopyalamalarda okuma hızlarında 10 MB/s'ye kadar düştüğünü de gördüm.

Ultra Flair kullandım önceden. Maalesef çok yavaş kalıyor. Hele ki uzun süreli dosya kopyalamalarda okuma hızlarında 10 MB/s'ye kadar düştüğünü de gördüm.
Sandisk extreme pro var bütçe varsa.Ama o da ısınacaktır illaki.

SanDisk Extreme Pro var bütçe varsa. Ama o da ısınacaktır illaki.

SanDisk Extreme Pro'da var elimde. Şu an elimde bulunan Kingston datatraveler Max flash diske göre çok geride kalıyor bahsettiğiniz flash diskler. Elimde bulunan flash diskin içindeki bellek modüllerinden daha yeni daha güncel teknolojilere sahip bir bellek aramaktayım. Yine 1 GB/s Okuma yazma hızına sahip olan ama modülleri ince yapıda olan ısınma sorununa bu kadar çok yol açmayacak bir flash disk aramaktayım.
Konuda linki yazmıştım. Tekrar paylaşayım. Bundan daha iyi olabilecek bir seçenek aramaktayım. İnceleme: Kingston DataTraveler Max 512 GB Type-A

Taşınabilir ssd bak istersen.

Taşınabilir SSD bak istersen.

Konuyu açtığım yazıda belirttim. Taşınabilir SSD var fakat bazı çalışmalarımda EFI Shell üzerinde sorunlar çıkartıyor. Bu sebeple flash disk bakıyorum. Kullandığım sunucu sistemlerinde taşınabilir SSD'ler EFI Shell Debug işleminde görünmüyor. Farklı modeller denedim fakat SSD ile olmuyor. SSD'yi USB bellek olarak göstermemde sorunu çözmüyor. Majorgeeksten aldığım SSD yapısınıda düzenleyip minitool ile SSD'nin yapısını değiştirsemde sorunumu çözmüyor maalesef. Bu sebeple USB flash disk bakmaktayım. Flash belleklerde istisnasız en dandiği bile çalışıyor(içi SD kart olmayanlar).

Extreme Pro ve Kingston data traveler dışında yani hız konusunda o kadar gelişmiş flash bellek yok hocam.Öyle bir teknoloji istiyorsunuz ki hocam ben bile çözüm bulamadım bu konuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…