Isınmayan işlemcide macun yenilemek şart mı?

v1ncent

Hectopat
Yarın kasayı temizleyeceğim, çok gerekliyse termal macunu da yenileyeceğim. Macunu en son 2021'de yeniledik, o zamandan beri ellemedim. 1-2 saat ağır oyunlar oynuyorum yine de normal oluyor sıcaklıklar. Yenilemek şart mıdır bu durumda?

Kasanın daha sağlıklı çalışması için değiştir bence.

65 üstüyse ve elinizde macun varsa yenileyin bence.

1-2 yılda bir tazelemek iyidir. Sık sık zaten değiştirmemek lazım ancak üzerinden 2 yıl geçmiş, bir temizleyip tazelemek iyi olacaktır. Sıcaklık farkını görürsünüz değiştirdikten sonra.

Şart değil. Sıcaklıklara veya fan sesine faydası olabilir tabii ki değiştirirseniz.

Ama macunu yenilemeyecekseniz CPU soğutucu bloğunu işlemciden sakın ayırmayın. Ayırdığınız anda macun yenilemeniz gerekir, haberiniz olsun. Yoksa soğutma performansı bozulur yüksek ihtimalle.

Ben açmışken toptan yenileme/temizleme yapardım.
Isınma sorunu yoksa boşuna uğraşmaya değmez, sırf bunun için macun almak mantıksız olurdu.

Benimde merak ettiğim bir konu. 1 yıldan fazla oldu. Ancak havalarda ısınıyor. Sıcaklıkları kontrol edip duruma göre değiştireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…