İşitme engelli birey memur olabilir mi?

grimlock

Picopat
Daha fazla  
Selamlar iyi sosyaller, kardeşimin %38 işitme engelli raporu var ve cihaz kullanıyor, kendisi orman mühendisi olmak istiyor. Ogm (Orman Genel Müdürlüğü) işe alım şartında "silah kullanmaya" engel olmayacağını söyleyen bir sağlık raporu istiyor bu raporu alabilir mi ya da mülakatta herhangi bir sorun yaşar mı?

Memur olabilir ancak duyma kaybına bağlı olarak bir iş verilecektir. İlgili durumun silah kullanmaya engel olmadığı kesin ancak kullanılan silaha karşı negatif durumda olacağı da kesin - benim mantığıma göre.

İşe alım şartında istenen raporu hastanenin sağlık kurulu hazırlar ama kısaca kurul, kişi yeteri kadar duyabiliyor ve cihazla destekleyebiliyor onayı verirse o zaman silah kullanmasına engel olmaz. Muhtemelen olumlu geçer. Üst yorumda arkadaşın dediği gibi, kişiye uygun pozisyon da verebilirler, bu olmaz ama şu daha uygun diyebilirler sizin için.

EKPSS diye bir sınav var. Açılımı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı. İşitme kaybı olanlar da bir engellilik hali olduğuna göre, elbette olabilirsiniz. Sağlık kurulu raporunuz %40 ve üzeri olmalıdır.

Sorun o hocam zaten %38 ama kendisi EKPSS üzerinden girmek istemiyor alımlar düşük olduğu için.

Orman mühendisliği çok meşakkatli bir meslek değil tek zorluğu arazi diyebilir onun harici evrak doldurma planlama gibi bilgisayar ve kağıt üzerinde işler yapıyorlar silah kullanabilir raporunda arazide karşılaşılabilecek tehlikeler için istiyorlar ama dediğiniz gibi heyete bağlı rapor sürekli rapor yani ömrü boyunca bu raporu kullanabilir kendisinin engeli %43 den %38 düştü küçük yaşlarda öylede kaldı cihazla gayet iyi seviyede duyuyor sırf işitme engelli diye sınıf ayrımı yapılmaması gerek.

Bilemiyorum hocam kafam karışık iyi bir mesleği olsun istiyorum bu sene yks senesi onun içinde her türlü desteği sağlıyorum bulunduğum yerin il tarım müdürlüğünde müracaat ettim sordum pek net cevaplar yok kimi belirsiz derken kimi olur diyor birde KBB uzmanına soracağız.

Son düzenleme:
KBB uzmanına sorun, bir de ek olarak çivisi çıkmış da olsa yönetim sisteminde özürlü/engelli kadrolarıyla ilgili bilgi almak için en iyisi benzer durumda olan biridir - en azından yönlendirebilir.

Kbb uzmanına sorun, bir de ek olarak çivisi çıkmış da olsa yönetim sisteminde özürlü/engelli kadrolarıyla ilgili bilgi almak için en iyisi benzer durumda olan biridir - en azından yönlendirebilir.

Var hocam tanıdık biri konuştuk hatta, görme engelli kendisi tarım orman bakanlığında çalışıyor kardeşim için hakem heyetine başvurup %40 yapsın raporunu demiş ne gerek var böyle bir şeye Allah aşkına o günden sonra da kestim konuşmayı.

O işte "yol yaptı" kafası gibi geldi bana... Ancak ve sadece, kardeşinin işitme sorunu yaşla beraber ilerliyorsa mantıklı olabilir o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…