İskenderun Teknik Üniversitesi, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği okunur mu?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler. Bu sene sayısalda 183 bin sıralama yaptım, bölüm geçen sene 207 binle almış ve gelip gelmeyeceği bile meçhul. Ayrıyeten sanırım aynı bölüm Ordu'da bu sene açılacakmış. Ben kendime acayip güveniyorum ve bir daha aynı hataları yapmayacağımı düşünüyorum ama ailem mezuna kalmamı (kalırsam 2. mezunluk olacak) istemiyorlar. Hatta bu yüzden kavga ettik ve biraz rest çekmiş gibi oldum. Bugün de babam benden habersiz tercih fuarına (oturduğumuz ilçenin meydanına 3 günlüğüne açılmış, yarın son) gitmiş.

Oradaki kadınla konuşmuş ve İTÜ/YTÜ istediğimi söyleyince kadın gülmüş falan. Şimdi de eve geldi ve 2 gündür kavgalar yüzünden başım ağrıyor diyor, (zaten beyin damarlarından biri tıkalı, kan sulandırıcı kullanıyor) eğer bizi dinlemezsen hem maddi manevi desteğimi senden çekeceğim hem de bedduamı almış olacaksın diyor. Bunları duyunca ısrar eden ben ister istemez vazgeçme yoluna girdim, çünkü anne baba bedduasının tuttuğuna inanlardanım, ailemizde de örneği var. Elim kolum bağlandı resmen şu durumda. Ben gitmemek istiyorum ama önceki senelerdeki çalışmadığım zamanlardan ötürü evdeki kimsenin inancı kalmamış durumda.

Aslında inanmalarına da ihtiyacım yok ama böyle kötü konuşup direkt engel olmaya çalışmaları canımı sıkıyor. Benim de kendime güvencim ve aynı hataları yapmayıp güzel bir yer kazanacağıma inancım tam fakat durumlar yazdığım gibi. Ne yapmamı önerirsiniz?

Bende orda okuyorum bu sene 2. sınıfa geçtim aklında çok soru olduğunu tahmin ediyorum instagram hesabım emirhansimsek71 mesaj at sorularını yanıtlıyım

YTÜ öğretmenlik vs. gelebilir hocam bakın bence. Hatay'a yakınsanız yazılabilir hocam fena değil. Ama kalkıpta Çanakkaleden gidilmez bence çünkü yazılabilecek başka şeylerde var. Tabii bu benim düşüncem.

Hocam öğretmenlik düşünmüyorum. Onun dışında İstanbul'da yaşıyorum ama babam birkaç sene İskenderun'da bulundu, tanıdıkları var diye git diyor ama içimden gitmek gelmiyor hiç.

istediğin zaman istediğini sor knk

Bilgilendirme:Bölümümüz seçmeli derslerle işletme düzeyinde Uzakyol Gemi Makine Zabiti(Çarkçılık) eğitimi ve belgesi verme yetkisini bugünden itibaren resmi olarak almıştır.Emeği geçen hocalarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Hocam banada bakarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…