İŞKUR gençlik programı yüzünden yetim maaşı kesilir mi?

Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, şu anda üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Annemle babam vefat ettiği için maaşlarını alıyorum. İŞKUR gençlik programına katıldım. Acaba oradan yapılan sigorta, SGK'nın annem ve babamdan aldığım yetim maaşımı kesilmesine sebep olur mu? Normal iş sigortası olarak mı geçiyor? Eğer kuradan çıkarsa katılmalı mıyım, maaşım kesilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteye göre kesilmiyor.
Artık Çalışan Çocukların Yetim Aylığı Kesilmeyecek), yetim aylıkları kesilmeyecektir.19 Nis 2023

İşkur gençlik programı kapsamında çalışırken aynı zamanda yetim aylığı alabilirsiniz Aylığınız kesilmez. İşkur gençlik programındayken primleriniz kısa vadeli sigorta kollarından(iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık) bildirilir. Dolayısıyla yetim aylığınız kesilmez. Ayrıca öğrencilik durumunuzun devam etmesi halinde 25 yaşınızı doldurana kadar hem sigortalı olarak çalışıp hem de yetim aylığı almaya devam edebilirsiniz.

Şartları buradan kontrol edebilirsin. Yaşlılık vey malüllük aylığı almamak yazıyor. Yetim aylığı ile alakalı bir madde yok.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…