Islak gece durumu normal midir?

849620

Picopat
Merhaba 2 gün sonra 16 yaşına basacağım. Bu sabahın erken saatlerinde hiç anlatmak bile istemeyeceğim bir rüya gördüm ve uyku sırasında boşalma adını verdiğimiz (diğer bir tabirle ıslak gece) durumu yaşadım. Bunu öncesinde birkaç kez daha yaşamıştım, ortalama 3 haftada 1 veya ayda 1 başıma gelebiliyor ama artık endişelenmeye başlıyorum; hep böyle mi uyanacağım diye. Ayrıca mastürbasyonu da bırakmaya çalışıyorum. Ben kendime hakim olmaya çalışıyorum, kendi biyolojim bana karşı koyuyor ne varsa salıyor, üst baş kalmıyor. Zihinsel bir durum olabilir mi? Veya biyolojik olarak normal karşılanan bir durum mudur? Hep böyle mi sürecek bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mastürbasyonu bırakırken birden uzun bir süre bırakınca bana da olmuştu. Belli bir süre sonra geçeceğini düşünüyorum. Geçmezse birden değil de aralıkları uzatarak bırakmayı dene. Yeteri kadar uzun süre olunca bırak. Tabi işe yaramaması ihtimali de var o zaman benim dediklerimi dikkate alma uzman birine sor. Bende işe yarayan sende işe yaramayabilir.

Bana kalırsa normal bir durum ben yaşamadım ama yaşayan insanları dinledim fazla kafana takmanın gerektiğini düşünmüyorum, insan psikolojisi bir şeye ne kadar dikkat edersen o kadar başına gelir. Durumu normal olarak düşünüp geçene kadar yoluna devam edebilirsin ayrıca sosyalleşip bazı şeyleri yaşama vaktin gelmiş insanlarla sosyalleş iyi geleceğini düşünüyorum, karşı cinsler ile arkadaşlık yap.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam ders çalışıyordum, çalışırken verimim hiç azalmadı. Normal bir durum olduğunu fark ettim şimdi sizler de normal deyince içime bir su serpildi. Sosyalleşmeye çalışıyorum şu sıralar, karşı cinsle aram iyi. Kariyer anlamında da minik bir çöküş sonra toparlayış döngüsüne girdim lakin yavaş yavaş çıkıyorum o döngüden artık. Her şey yolunda gidiyor çok teşekkürler dostlar. İyi sosyaller.

Gayet normal dostum mastürbasyonu bırakınca sperm üretimi sonlanmıyor sen onu boşaltmadığın sürece en sonunda dolup taşar haliyle bu 2-3 haftada bir mutlaka olur biyolojik bir şey bu kurtuluşu yok yani depo illaki dolup taşar anlayacağın.

Tamamen kesmekten ziyade limit koymayı ve şartlandırmamayı öğrenirsen hem irade kontrolün daha da gelişir hem de bu durumdan kurtulmuş olursun. Hormonal olarak en dolu zamanların olduğu için kontrolde zorlanıyor olabilirsin, kontrol etsen de vücudun kendini kontrol edemiyor olabilir; bunlar doğal şeyler.

Mastürbasyon kötü veya zararlı bir şey değil, tabuları ve batıl inançları bir köşeye bırakırsan dopamin etkisinden dolayı bağımlılık, sonucunda da ödül mekanizmanı sekteye uğratabilmesi dışında negatif bir etkisi yok. Bunu kontrol altında tutmak da senin elinde.

Cinsellik biyolojik bir ihtiyaç ve hayatın bir parçası. Bunu kısıtlamana, ayıplamana, bundan kaçmana veya sıkılmana gerek yok. Rahatlamaya ve tadını çıkarmaya bak.

Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum dostum kendine güzel yatırımlar yap hayat bu kadar kafaya takmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…