Islak mendille termal macun silinir mi?

Aslan Kedi

Hectopat
Makaleler
1
Ekran kartım 85-86 derece oluyor. Termal macun süreceğim. Eskisini ıslak mendille silsem olur mu?

Çok kurumamışsa genelde temizler. Çok kurumuşsa çıkmıyorsa peçeteye az biraz kolonya dök öyle sil.
Ben ıslak mendille işlemci fanının kenarlarını, fanların yapraklarını, ekran kartının üst kısmını, güç kaynağını gizleyen üstündeki kısmı siliyorum ve kuruluyorum. Sorun olur mu? Islak mendilim bir alternatifi var mı?

Çok ıslandırmamak şartıyla peçete + kolonya ile yapıyorum ben. Bir sorun yaşamadım. Islak mendilin sıvısı akabildiği ve köpük vs. bırakabildiği için tavsiye etmem. Sleepy'in yüzey temizleyicileri kullanılabilir onlar ıslak olmuyor tam olarak.

Bahsettiğiniz yerler için iyice kurulamak şartıyla ıslak mendil olabilir.
Ama işlemci, ekran kartı, termal macun temizliği, sıvı temas etmemesi gereken bölümler için izopropil alkol kullanıyorum ve tavsiye ederim. Güç bağlantısı kesildikten sonra alkolün teması sorun olmayacaktır, rahatça kullanabilirsiniz.

Kolonya ile kulak pamuğu vasıtasıyla temizlik yapılıyor. Peçeteye dökebilirsiniz. Mümkünse aroması az kolonya olsun. Biz doldurma yapıyoruz bir aromlar katılıyor. Fena.

İşlemcide biraz daha rahat olabiliyorsunuz ama ekran kartı çipinin etrafında hassas bileşenler var, risk almaya değmez.

Donanım Arşivi'nde eski laptopun termalini yenilerken kolonya pamuk kullanmıştı. Limon kolonyaları pek aroma içermiyor. Hele ki BİM'deki ucuz olanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…